VREME ZA PROMENE: "Hidratantni sendvič" tehnika je nov način nege kože

"Hidratantni sendvič" tehnika naziv je za najnoviju rutinu nege kože sve popularniju u svetu. A o čemu je zapravo reč, otkrivamo vam u nastavku.

Već smo navikli da na Instagramu i TikToku skoro svakodnevno nailazimo na nove trendove u nezi kože, a najnoviji se odnosi na proces slojevitog nanošenja preparata za negu kože.

Šta je hidratantni sendvič tehnika nege kože?

Najverovatnije ovaj trend potekao je sa Reddita. Cilj je da, nanošenjem preparata za negu u slojevima, zadržimo vodu u koži i smanjimo transepidermalni gubitak vode. Stavljanjem lakših, vodenastijih proizvoda na vlažnu kožu, a zatim nanošenjem gušćeg preparata, ta voda se duže zadržava, omogućavajući hidratizovaniju i lepšu kožu.

Tehnika nanošenja preparata se razlikuje za svaki deo lica

Za usne se preporučuje da navlažite usta vodom iz slavine, nanesete jednostavnu hidratantnu kremu, a zatim nanesete gust balzam. Ovlaživanjem usana dajete hidratantnoj kremi veću mogućnost da prodre u kožu. A zatim koristite nešto zaista "okluzivno" (ili sastojak koji smanjuje isparavanje vode), jer time dajete svojim ustima priliku da zacele i upiju svu tu vodu.

Neki ljudi imaju akne, u tom slučaju ćete želeti da budete oprezni sa bogatom kremom jer ona može da da pogorša stanje bubuljica. Ukoliko imate suvu kožu, vazelin bi mogao biti vaša nova noćna maska.

Najveće pravilo za ovu tehniku nege kože jeste da se pobrinete da nanesete svoju hidratantnu kremu na kožu koja je navlažena uz pomoć pumpice sa raspršivačem ili vodom iz slavine. Ako imate suvu kožu, možete dodati ulje za lice, a zatim nešto što je više kao melem, ali to zavisi od vašeg tipa kože.

Praćenje rutine nege kože hidratantni sendvič poboljšaće vaše iskustvo nege kože. Radeći ovo, zadržavate vlagu i omogućavate vašoj koži da bolje upije sve preparate. Naime, vlaženje lica pomaže pri prodiranju proizvoda.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još