U PRISUSTVU BROJNIH ZVANICA: Palata umetnosti "Madlena" otvorena u Beogradu (FOTO)

Palata umetnosti "Madlena" u Beogradu večeras je svečano otvorena u prisustvu brojnih zvanica.

Veliki projekat i arhitektonsko zdanje od 7.000 kvadrata, prema inicijativi Madlene Cepter nalazi se na adresi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 61 u Beogradu.

Večeras je ovaj kompleks dočekao prvu publiku – goste na gala večeri, kojima se ukazala prilika da prisustvuju multimedijalnom programu u više celina.

Palata se prostire na četiri etaže i kao multifunkcionalni objekat, prigodan je enterijer koji je pun kolekcije nameštaja bračnog para Cepter, sakupljan decenijama. Takođe, unutra postoji i bioskopska sala, Kamerna scena za teatarske forme sa manje glumaca (monodrame, duodrame) i intimne koncerte, izložbeni prostor u prizemlju, Muzej antikviteta, panoramske terase, bazen, što će sve postaviti nove visoke standarde.

Madlena Cepter Foto: Goran Zlatković

Svečano otvaranje obeleženo je izložbom maštovito izrađenih stolica, skulptorsko-slikarskih ostvarenja svetski renomirane likovne umetnice iz Italije, Karle Tolomeo, pod naslovom "Da li bi voleo da sediš na umetničkom delu?". Program uključuje i koncert operskih zvezda iz Italije: Fabio Armiliato (tenor), Silvia Kolombini (soprano), Ðanluka Skjarpeleti (tenor), Marika Lihter (mecosopran), Kjara Giudis (soprano). Potom je usledio koktel u vrtu i staklenoj bašti gde su gosti u kompleksu bazena uživali u sinhronom – umetničkom plivanju nagrađivanih sportiskinja. Posebno zadovoljstvo imali su posetioci na mecanin Palate umetnosti gde je u Muzeju Orijent izložen ogroman broj artefakata iz Kine, Japana, Hong-Konga.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još