U TRI KORAKA: Kako vratiti kožu u život?

Koža posle leta može biti suva, beživotna i sklona perutanju. Evo kako to sprečiti.

Iz godine u godinu, najviše se radujemo letnjim mesecima. Vikende provodite opuštajući se pod suncem (nadamo se da to radite sa puno kreme za sunčanje!), rashlađujući se uz pomoć klima-uređaja ili šetajući po lepom vremenu.

Međutim, ono što ne volimo kod leta je stanje u kojem ostavlja našu kožu na jesen. Sav taj boravak napolju, da ne spominjemo izlaganje suncu, loše utiče na izgled kože. Dakle, evo kako da sprečite pojavu beživotne, neujednačene i suve kože u samo tri koraka.

Koža posle leta

Za ovaj vodič će vam trebati tri proizvoda: maska za obnavljanje; serum koji pomaže u obnavljanju kože i mist (sprej) za lice koja će osvežiti vaš ten tokom dan.

Negujte svoju kožu

Koža izgleda beživotno i monotono od svih letnjih aktivnosti? Nanesite debeli sloj maske na celu kožu, sačekajte 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Zaglađivanje

Kada završite sa maskiranjem, noćni serum na svoju kožu. Birajte serume koji sadrže glikolnu kiselinu. Ona će pomoći da se izgladi neujednačena tekstura i dovoljno je nežna da se koristi svake noći.

Hidrirajte kožu

Povećajte nivo hidratacije tokom dana hidratatntnog spreja ili mista. Koristite one preparate koji sadrže antioksidante. Oni jačaju kožu i čine je zdravijom.

Uz pomoć ovih koraka, koža će vam biti blistava, zdrava i sjajna.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još