EKSPERTI SAVETUJU: Na koje četiri beauty navike morate da zaboravite ako želite blistavu kožu?

Uhvatiti se u koštac sa praksama lepote koje su ispravne, a koje pogrešne može biti prilično izazovno i zamorno. U jednom trenutku, duplo čišćenje lica je u trendu, a sledećeg svi propagiraju nepotrebnost istog. Stoga je potpuno logično da kada je vaša beauty rutina u pitanju, treba da radite ono što vam najviše odgovara.

Međutim, prema stručnjacima, postoji nekoliko navika i tendencija u nezi kože, koje bi mogle da dodaju godine vašem izgledu. Dakle, ako vam je dosadilo da bezuspešno kupujete gomilu anti-age proizvoda, možda bi trebalo pažljivo da preispitate svoju beauty rutinu.

Kako biste utvrdili koji su to koraci u nezi kože koje preduzimate a deluju protiv vas, nastavite da čitate...

Nekorišćenje SPF-a svakog dana

Po kiši ili suncu, zaštita vaše kože od štetnih UV zraka je od najveće važnosti ako želite da sprečite preuranjene znake starenja. Te ova navika bi trebala da vam postane prirodna i obavezna poput disanja.

Upotreba make up vlažnih maramica

Vlažne maramice za skidanje šminke zaista ne bi trebalo da imaju mesta u rutini bilo kog ljubitelja lepote. Uprkos činjenici da njihov sastav ima potencijal drastično da ošteti planetu nakon bacanja, one takođe mogu biti štetne i za stanje vaše kože. Većina vlažnih maramica za čišćenje lica sadrži hemikalije slične deterdžentu i jake alkohole koji uklanjaju prirodnu pH ravnotežu kože. Ovi sastojci mogu izazvati iritaciju i ostaviti kožu suvom, dehidriranom i osetljivom.

Takođe, ne čiste kožu kako treba i umesto toga šire bakterije po licu, što kasnije može izazvati više problema. Umesto toga koristite dobro sredstvo za čišćenje koje će ukloniti svakodnevnu prljavštinu i ostaviti kožu zaista čistom.

Preterana upotreba pudera

Ispostavilo se da nije samo režim nege kože ono što može dovesti do toga da koža izgleda starije no što jeste. Način na koji nanosite šminku takođe može napraviti tu razliku. Preterano korišćenje pudera može dovesti do toga da koža izgleda suvo i bez sjaja i povećava šanse za pojavu bora. Umesto toga, posegnite za lakšim formulama za podlogu a puder nanosite samo tamo gde je to potrebno.

Preskakanje hidratacije

Ako ste mislili da je hidratantna krema samo ono za čime treba da posegnete u slučaju krajnje suvoće, grešite. Prema rečima stručnjaka, hidratacija je na vrhu liste prioriteta ako želite da vaša koža izgleda mladalački. Svakom tipu kože je potrebna hidratacija. Ako niste dovoljno hidrirani, koža će izgledati grublje i bez sjaja. Osim toga, zbog dehidracije, bore mogu izgledati mnogo dublje. Da bi koža izgledala mlado i zdravo, savetuje se da je svakodnevno nahranite serumima i hidratantnim kremama.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još