ĆERKICA DOBIJA DRUŠTVO: Marko Janketić sa suprugom očekuje rođenje drugog deteta

Glumac Marko Janketić (39) već osamnaest meseci ima najlepšu ulogu, on je tata jedne devojčice. Odmeren i diskretan kad je privatni život u pitanju, u želji da zaštiti svoje najbliže, sada prvi put otkriva da uživa u ulozi oca, kao i da sa svojom izabranicom na proleće očekuje još jednu bebu.

- Mama je divna žena, ne bavi se javnim poslom. Razumeli smo se i sporazumeli iz prve, što je, pored velike ljubavi i međusobne privlačnosti, presudno uticalo da izgradimo kvalitetan odnos - ističe glumac i dodaje:

- Ima jedan divan stih iz pesme "Na Bogojavljensku noć" Đorđa Balaševića koji kaže: "Bila je moja ljubavnica, saborac i najbolji drug". To su tri najvažnije kategorije koje su presudne za vezu. Da imate strast, da budete saborci i bijete iste bitke, a ne svako svoju, i da jedno drugome budete najbolji drug. Jer ima nešto što se ne govori nikome osim najboljem drugu, odnosno partneru. Sve to me je privuklo, nas dvoje imamo iste ideje o tome kako život treba da izgleda, iste ciljeve i vizije.

Kao neko ko je odrastao u velikoj porodici, sa bratom i dve sestre, voleo bi da i sam stvori takvu.

- Mi Janketići smo privrženi jedni drugima i negujemo tradicionalne vrednosti. Gledam moju majku Svjetlanu, ona je sad udovica, ali nije sama. Deca su oko nje, ima unučiće, potomstvo koje je sad udvostručeno, volimo je i pazimo. Naravno, roditelji ne bi trebalo da prave decu da bi ih ona kasnije pazila, ali to je lepo i normalno. Pažnju koju smo mi dobijali od naših roditelja sad uzvraćamo i svojoj deci i roditeljima.

Marko je ispričao i da je u njihovoj familiji poslednjih godina bilo mnogo gubitaka, osim onog sa kojim je javnost upoznata u medijima, kada mu je preminuo otac i doajen srpskog glumišta Mihailo Miša Janketić.

- Prvo je preminuo mamin rođeni brat, pa tata, zatim njegova rođena sestra i potom brat od strica. Kad izgubiš toliko dobrih i dragih ljudi za nekoliko godina, osetiš potrebu da uzvratiš životom. Ja sam dobio dete, moja mlađa sestra Milica je dobila sina koji nosi dedino ime, Mihailo. Da nas bude malo više i da život ipak pobedi - kaže Janketić.

Izvor: Gloria.rs
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još