Yettel mreža 100% zelena - Korisnicima Eco bonus za reciklažu papira i plastike i poziv da se priključe

Yettel je prva mobilna mreža u Srbiji koja koristi isključivo energiju iz obnovljivih izvora, za šta ima potvrdu nadležnih institucija Republike Srbije. Kompanija je lansirala i Eco bonus, novu digitalna usluga, čijom aktivacijom korisnici biraju da se u njihovo ime reciklira 4,6 kg plastičnog i 2,2 kg papirnog/kartonskog otpada na mesečnom nivou.

„U osnovi Yettel brenda je balans, a jedna od oblasti na koje ćemo se fokusirati je balans sa prirodom. Želimo da smanjimo negativan uticaj na životnu sredinu i ponudimo korisnicima da urade isto. Naša mreža je 100% zelena, a iz programa reciklaže, u kom smo do sad reciklirali gotovo 350 hiljada uređaja, naučili smo da se korisnici rado uključe kada im ponudite konkretno rešenje“, kaže Majk Mišel, generalni direktor Yettela.

Procena* je da prosečan stanovnik Srbije mesečno generiše oko 4,6 kg plastičnog, i 2,2 kg papirnog/kartonskog otpada (ukupno 6,8 kg). Zato Yettel nudi korisnicima da se, u saradnji sa ovlašćenim operaterom za upravljanje otpadom, u njihovo ime sakupi i reciklira ova količina otpada. Potrebno je samo da aktiviraju Eco bonus u Yettel aplikaciji, bilo kao novu digitalnu uslugu u okviru svojih tarifnih paketa, ili kao zasebnu. Na taj način, iako fizički ne učestvuju u celokupnom procesu, korisnici daju direktan doprinos, odnosno ֦bonus֞ očuvanju životne sredine.

Više informacija o Eco bonusu na linku.

* Procena je zasnovana na zvaničnim podacima Agencije za zaštitu životne sredine i Republičkog zavoda za statistiku. 

O Yettelu

Yettel je novi telekomunikacioni brend PPF Telekom Grupe, predstavljen 2022. godine u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji. Pruža digitalne usluge i povezanost, sa fokusom na korisnike i jednostavnom misijom: pomoći im da pronađu svoj balans.

Yettel, deo PPF Telekom Grupe, ima skoro tri miliona korisnika u Srbiji i do marta 2022. godine poslovao je pod imenom Telenor Srbija. Kompanija je prisutna na tržištu od 2006. godine i trenutno zapošljava više od 1550 ljudi. Ima bogatu ponudu digitalnih i fiksnih usluga, mobilne i dodatne opreme na više od 130 prodajnih mesta širom zemlje.

Yettel pokriva celu teritoriju Srbije brzim i pouzdanim internetom, pružajući superiorno korisničko iskustvo. Prvi je operator koji je pokrenuo 5G testno okruženje u Srbiji. Yettel nudi kreativna, inovativna i jednostavna rešenja za korisnike na mobilnom i fiksnom tržištu, a 2021. godine lansiran je Hipernet sa najboljim internetom i digitalnom televizijom za celo domaćinstvo.

Za više informacija, posetite www.yettel.rs  

Foto: Yettel Promo

Pogledajte još