"Street Food Festival" otvara sezonu na Zemunskom keju

Još jedno raskošno gastro putovanje počinje predstojećeg vikenda na Zemunskom keju na koji stiže svima omiljeni "Street Food Festival"! Od 2. do 4. juna na najlepšem delu Dunavskog keja (kod Venecije), održaće se prvi "Street Food Festival" u ovoj godini koji će predstaviti više od 15 učesnika - predstavnika poznatih gradskih gastro brendova.

Zemunski kej će tokom tri festivalska dana još jednom postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom. Na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti, a posetioci će imati priliku da uživaju u sjajnoj "uličnoj hrani", dobroj muzici i čarobnom pogledu na Dunav koji upravo na festivalskom delu Zemunskog keja pruža jedinstven pogled na grad.

"Street Food Festival" ponudiće posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, sjajnog corn dog-a i sočnim američkim sendvičima, specijalitetima kineske i japanske kuhinje, prave napolitanske pizze, čuvenim beogradskim knedlama, italijanskim home made pastama, domaćim kobasicama, popularnom specijalitetu nastalom fuzijiom meksičke i japanske kuhinje - sushiritu i još mnogo toga.

Uz podršku poznatih imena gradske DJ scene, Zemunski kej će tokom predstojećeg vikenda postati idealna lokacija za druženje i uživanje u savršenom spoju hrane i muzike ali i u svemu što pruža čaroban pogled na reku. Tu je i nekoliko zona za opuštanje smeštenih u posebne ambijentalne celine u kojima tokom celog dana posetioci mogu provoditi kvalitetno vreme sa prijateljima ili porodicom pod raskošnim krošnjama starog drveća.

"Street Food Festival" posvećen je zaštiti životne sredine, ali ovog puta idemo još jedan korak dalje. Uz podršku projekta "Svaka limenka se računa", tokom trajanja manifestacije, obeležiće se Svetski dan zaštite životne sredine, čime ćemo se priključiti inicijativi International Recycling Tour koja se sprovodi treću godinu zaredom u 16 država širom sveta. Na ovaj način skreće se pažnja na značaj zaštite životne sredine, reciklaže, kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma, odnosno pakovanja poput aluminijumskih limenki. Uz projekat "Svaka limenka se računa" na više različitih punktova biće postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, dok će promoteri sa rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biti na licu mesta, a pixelata na kojoj će raditi lokalni umetnici je tu da na kreativan način podseti posetioce na važnost reciklaže u cilju očuvanja planete Zemlje.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce su obezbeđena sedeća mesta. Radno vreme festivala je od 13 do 23 h.

Fotografije sa prošlogodišnjeg festivala nalaze se u galeriji ispod.

Više informacija na moguće je pronaći na Instagram stranici manifestacije.

Izvor: Promo
Foto: LiveProduction

Pogledajte još