DINO MERLIN NAKON DVE RASPRODATE ARENE U OSIJEKU: Nikad se neću umoriti od ovakve ljubavi i poštovanja

Oktobar će ostati upamćen kao mesec kada su se celom Hrvatskom orili bezvremenski hitovi Dina Merlina. Rasprodatu dvoransku turneju sarajevski kantautor počeo je pre petnaest dana dvostrukim koncertom u Rijeci, prošli vikend razgalio je Dalmatince u dupke ispunjenoj dvorani Krešimira Ćosića u Zadru, a ovog vikenda očarao je Slavonce i obožavatelje iz susednih zemalja koji su dve večeri zaredom do poslednjeg mesta ispunili dvoranu "Gradski vrt" u Osijeku i više od dva sata u glas sa svojim muzičkim idolom pevali pomno odabrane evergrin hitove iz njegove uspešne karijere koja traje gotovo 40 godina.

- Kao što bi rekla moja pesma, kako da kažem koliko mi ovo sve znači. Nemam reči kojima bih obuhvatio sve ono što osećam. Zahvalan sam i privilegovan zbog ovakve divne povezanosti s publikom u svakome gradu, pa i ova poslednja dva dana u Osijeku, gde su se sve ove duše stopile s mojim pesmama u zajedničkoj želji da delimo i širimo ljubav i poštovanje. I eto, uspelo nam je opet! I to je nešto što svakog umetnika gura napred, daje snagu i elan, i od čega se nikad ne možeš umoriti - volim svirati, pevati, i stvarati, još uvek me drži dečačka radoznalost. Nema ništa lepše od noći poput ovih - kazao je hitmejker nakon rasprodatog dvostrukog koncerta u srcu Slavonije.

Nakon osejčkog trijumfa, rekorder koji iz meseca u mesec puni svaku dvoranu i arenu u kojoj gostuje, odlazi na sever Europe, gde obilazi Švedsku, sredinom decembra priprema i prvi veliki koncert u Italiji, a onda se ponovno vraća u Hrvatsku, gde ga u rasprodatoj Areni Varaždin obožavaoci čekaju 3. decembra. Samo nedelju dana posle, u subotu 10. decembra, priprema i veliki koncert u bečkom "Wiener Stadthalle", najvećoj dvorani u Austriji. A uspešnu godinu, koja ga je nakon duge pauze uzrokovane pandemijom, vratila u najdraži i najbliži kontakt s publikom zaključiće još jednim koncertnim spektaklom u Hrvatskoj - u hotelu "Rixos Premium" Dubrovnik, gde priprema nezaboravan ulazak u novu 2023. godinu. Ni tada za Dina Merlina ne počinje predah, nego još jedan novi početak koji ga posebno raduje - nastavak turneje jer ga nestrpljiva publika gladna njegovog muzičko-scenskog spektakla željno iščekuje. U tom planu su i veliki koncerti u Zagrebu i Splitu, a sudeći prema interesu za ovih dosadašnjih sedam koncerata u prvom delu hrvatske turneje, koji su svi redom rasprodati u rekordnom roku, svi ljubitelji dobre glazbe i pozitivne vibracije žele da iskuse jedinstveni koncertni doživljaj s ovim muzičkim čarobnjakom u glavnoj ulozi.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Željko Vidinović

Pogledajte još