SVAKOG DANA SE MOLIM DA NE UMRE: Potresna ispovest sestre Soraje Vučelić o jezivoj saobraćajnoj nezgodi nakon koje je starleta životno ugrožena

Starleta Soraja Vučelić imala je udes u petak uveče na granici s Albanijom, a u autu su s njom bile drugarica i sestra, koja je nakon stravične nezgode ispričala da se svakodnevno moli za nju da preživi i da pali sveće za njeno zdravlje.

Naime, Sorajina sestra iz Crne Gore, koja je striktna u tome da se ne eksponira u javnosti, otkrila je da se Vučelićeva bori za život jer ima unutrašnje krvarenje u stomaku, što joj i dalje izaziva komplikacije opasne po život.

- Sara ima velike povrede u stomaku i zbog toga se javilo to dvovremensko krvarenje, kako se medicinski stručno izražavaju kad su te stvari u pitanju. Nekoliko unutrašnjih organa je ugruvano zajedno sa slezinom, pa se tad javlja ova pojava - rekla je sestra, koja je otkrila da su Sorajine vitalne funkcije i dalje ugrožene:

- Ja se svakog dana molim da mi ne umre, nadam se da će da izvuče živu glavu! Palim sveće za njeno zdravlje, užasna saobraćajka je bila. Ona je najgore prošla jer je vozila, mi smo prošle bez većih povreda.

Starletina sestra koja se sa još jednom drugaricom i starletom nalazila u kolima kaže da je haos nastao kada je vozilo iza njih krenulo u preticanje, dok su kola iz suprotne trake išla prevelikom brzinom, te je došlo do sudaranja sva tri automobila.

- Ne znam u kakvom su stanju ljudi koji su se nalazili u drugim automobilima. Stravičan je sudar bio, a sve zbog čoveka koji je žurio da nas prestigne. Videlo se da je brzo vozio, ali je i iz suprotnog smera čovek prebrzo išao. To su trenuci nepažnje, pogrešno procenjena brzina i eto. Ništa više nije moglo da se uradi. Mislile smo da će neko da zakoči da se sve izbegne, ali nije bilo ni mogućnosti za to - kaže Sorajina sestra i dodaje da se starleta sada nalazi na jednoj privatnoj klinici u Hrvatskoj, gde doktori neprestano motre na njeno stanje.

- Sara je sada pod konstantnim nadzorom lekara. Doktori rade sve neophodne analize da bi zaustavili sve što krvari i da bi se obavila operacija. Stomak joj je baš ugruvan, svakako je čeka dug oporavak. Nadam se da će sve da prođe kako treba. Baš sam se istraumirala i potresla. Non-stop sam na vezi s tamošnjim lekarima, rekla sam da mi javljaju svaku promenu njenog stanja.

U trenutku nesreće Soraja se sa sestrom i drugaricom vozila u džipu mercedes, koji je na kraju bio dopola smrskan od siline udarca drugog vozila. Kada su policija i vatrogasci došli na lice mesta, takoreći su iz olupine izvlačili devojke iz auta, a prva pomoć im je odmah ukazana u vozilu, dok je automobil odvezla šlep-služba.

- Materijalna šteta nije važna, kola su osigurana - zaključila je sestra.

U trenutku kad se nesreća dogodila Soraja je s drugaricom i sestrom putovala u Albaniju na žurku koju je organizovala njena poznanica. Plan je bio da se zadrže nekoliko dana da bi se posle preko Hrvatske vratile nazad, ali je, umesto toga, Soraja završila u Hrvatskoj na oporavku.

Izvor: Republika.rs
Foto: sorajavucelic/Instagram

Pogledajte još