Boško Janković ponovo u reprezentaciji

Janković je dugo bio odsutan iz nacionalnog tima zbog problema sa povredama.

"Boško se vraća u reprezentaciju. Bio je u nezgodnoj poziciji u klubu, jer nije dobijao mnogo šanse da igra. Ipak, vredno je trenirao i zaslužio je da se nađe na spisku i dobije priliku", kazao je Petrović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Selektor je rekao i da je štopera Milana Vilotića pozvao u tim umesto povređenog Nevena Subotića.

"U prvom trenutku Vilotića nisam želeo da zovem, ali sam to na kraju učinio zbog povrede Subotića. Ne podržavam to što se Vilotić sukobio sa trenerom Zvezde Prosinečkim. Trener je uvek u pravu. Ipak, verujem da Vilotić može da bude dobro alternativno rešenje u našem timu", dodao je Petrović.

On je dodao i da će kapiten Dejan Stanković najverovatnije biti spreman za duel protiv Rusije, iako je juče lakše povređen na treningu Intera.

Selektor je naveo da se u četvrtak lakše povredio i Branislav Ivanović iz Čelsija i da će u subotu biti poznato da li može da igra.

"Tek je početak sezone i naporne pripreme uzimaju danak. Sada dolazi do povreda, ali se nadam da ih neće biti više. Verujem da će do septembra sve biti u redu, tada će svi igrači imati u nogama po četiri, pet prvenstvenih utakmica", objasnio je Petrović.

On je istakao da će Rusija biti pravi protivnik uoči nastavka takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

"Ovo nam je poslednja provera, namerno smo izabrali jakog rivala. Želim da imam što bolju sliku o tome sa čime raspolažem pre početka kvalifikacija... Za ove četiri utakmice opredelio sam se za iskusne igrače, jer su nam potrebni dobri rezultati u nastavku kvalifikacija"
, naveo je Petrović.

Srbija je u dosadašnjem toku kvalifikacija osvojila osam bodova bodova i zauzima treće mesto na tabeli sa osam bodova manje od vodeće Italije.

"Zadovoljan sam kako smo u junu odigrali prijateljske utakmice protiv Južne Koreje i Australije. Protiv Rusije će nam biti cilj da što duže držimo loptu u svom posedu. Ako to uspemo, bićemo na pravom putu", naveo je Petrović.

On je dodao i da ga raduje što postoji mogućnost da Brazilci Kleo i Evandro zaigraju za Srbiju, pošto imaju pasoš i državljanstvo.

"Obojica su dobri igrači, doneli su nešto novo našem fudbalu. Kleo se sada nameće golovima u Kini, dok je Evandru potrebno još malo da igra ovde i da se nametne. Tu je i (Andrija) Kaluđerović iz Zvezde. U svakom slučaju, potrebni su nam igrači koji postižu golove"
, zaključio je selektor.

Reprezentativci će se okupiti u ponedeljak ujutru u Beogradu, odakle će čarter letom otputovati za Moskvu. Prijateljski meč Rusija-Srbija igra se u sredu od 17 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu Lokomotive.

Na spisku selektora Petrovića nalaze se:

golmani: Bojan Jorgačević i Damir Kahriman

odbrana: Branislav Ivanović, Nenad Tomović, Nemanja Vidić, Milan Biševac, Milan Vilotić, Aleksandar Kolarov, Ivan Obradović i Slobodan Rajković.

sredina terena: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Radosav Petrović, Veseljko Trivunović, Miloš Ninković, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Adem Ljajić i Boško Janković.

napad: Marko Pantelić, Milan Jovanović i Jovan Damjanović.

Reprezentacija Srbije će 10. avgusta u Moskvi igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

Beta

Pogledajte još