NISMO ZADOVOLJNI REZULTATOM, OSTAJEM SELEKTOR: Dragan Stojković Piksi sumirao utiske učešća reprezentacije Srbije na SP u fudbalu

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala SP u Kataru. Sinoć je poražena od Švajcarske 3:2, dok je Kamerun pobedio Brazil 1:0 u mečevima poslednjeg, trećeg kola grupe G na Mundijalu u Kataru. Brazil i Švajcarska su izborili osminu finala, dok su Kamerun i Srbija završili učešće na Mundijalu.

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi izjavio je da nije zadovoljan rezultatom na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je istakao da sa nacionalnim timom nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine.

- Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da nismo zadovoljni rezultatom, ali s obzirom na sve probleme koje smo imali po dolasku u Katar, mislim na povrede igrača, bio je to veliki problem za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe - rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

On je ponovio da ostaje selektor Srbije.

- Da li nastavljam? Naravno, već od marta nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na kojem nismo bili 24 godine. Želimo plasman na EP i nadam se da će svi igrači biti zdravi i spremni - istakao je selektor Srbije.

On je rekao da je čestitao fudbalerima u svlačionici posle poraza od Švajcarske.

- Treba biti dostojanstven u uspesima i u porazima. Imali smo period od godinu i više dana uspeha, sada je došao pad. Igračima sam pružio ruku i rekao da moramo biti veliki i kada gubimo. Nekim igračima moram da skinem kapu, neki drugi ne bi ni pomislili da igraju. Oni su istrčali i dali maksimum. Sigurno da smo imali probleme u defanzivnoj igri, sve je to za analizu. Ipak je ovo Svetsko prvenstvo i morate da imate sve igrače zdrave i u top formi, u stanju u kojem su bili u kvalifikacijama - izjavio je Stojković.

Selektor Srbije je rekao da je bio zabrinut i neraspoložen kada je reprezentacija krenula za Bahrein.

- Imao sam tačnu sliku stanja igrača, znao sam da teško možemo da napravimo veći rezultat, zbog svih tih pehova i povreda. Takmičenje su završile jedna velika Nemačka, Danska, Urugvaj... Nepredvidivo je ovo prvenstvo. Ne možete igrati SP ako niste spremni 100 odsto i da nemate ključne igrače da su zdravi i spremni sto odsto. To je bio naš problem. Mi nemamo ogroman fond igrača. Imamo igrače sa kojima smo obezbedili plasman na SP, ali svi oni ovde nisu bili sto odsto zdravi i spremni. Nisam razočaran jer nisam mogao od njih da tražim više, jer sam znao u kakvom su stanju - rekao je Stojković, prenosi Tanjug.

On je odgovorio da pitanje stranih medija da objasni tenzije između srpskih i švajcarskih fudbalera.

- Možda igrači mogu da kažu, ali ja ne znam šta se desilo stvarno. Bilo je tenzije, ali ne mogu da kažem pravi razlog šta se desilo. Ponekad tenzija dolazi kroz nesrećne okolnosti, ali to je normalno za ovakvu utakmicu - dodao je selektor Srbije.

Stojković je prokomentarisao i pobedu Kameruna nad Brazilom.

- Ne daj Bože da smo pobedili, a da nismo prošli. Nisam mogao da verujem. Ja sam vrlo realan čovek i zaista sagledavam stvari na takav način - zaključio je Stojković.

Izvor: Politika.rs
Foto: K1 Televizija - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još