IZBEGNITE IH: Četiri modne greške čine da izgledate starije

Baš kao i izbor šminke, vaš stil oblačenja takođe treba da se razvija kako starite. Važno je da idemo u korak sa svojim godinama, a što svakako ne znači da treba da se odričemo odeće koju volimo. Treba da pokušamo da je malo prilagodimo. Pročitajte koje četiri modne greške treba da izbegnete da ne biste izgledale starije.

Nošenje pogrešne veličine

Možda ćete moći da obučete omiljene farmerke, ali ako su previše uske ili neudobne, osećaćete se neprijatno i učiniće da izgledate starije, a ne mlađe. Nemojte uvek da se vodite veličinom na etiketi, jer krojevi su različiti, fokusirajte se na pronalaženje odeće koja vam dobro stoji. Sa druge strane, nemojte ni da birate široku, vrećastu odeću kada vam to nije potrebno.

Zaboravljate kaiš

Ponekad je neki predmet u vašoj garderobi po nuždi vrećast - poput lepršave haljine ili kaputa. Prave linije od pazuha do kolena mogu da učine da izgledate kao da nosite bezobličnu vreću umesto haljine. Pokažite svoje obline tako što ćete toj haljini ili kaputu dodati kaiš. Naglasiće vaš oblik i omogućiti vam da te stvari i dalje nosite.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogrešan spoj

Kada je potrebno vodite se pravilnom da ako nosite nosite usku suknju ili uske pantalone, na dnu, za gornji deo izaberete komad koji je lepršav, i obrnuto.

Izbor pogrešne boje

Boja može da napravi veliku razliku. Izbor pogrešne boje može da učini da izgledate starije, bledo i dosadno. Ako želite da izgledate sveže i blistavo, izaberete boje koje naglašavaju ten i podton vaše kože.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još