OGRANIČITE NJIHOVU UPOTREBU: Koje proizvode za negu kože ne bi trebalo da koristite svakodnevno?

Ponekad nam reklamne kampanje za proizvode za negu kože, snimljene po svim pravilima marketinga, jednostavno ne ostavljaju šansu: želja da probamo još jedan eliksir mladosti i lepote postaje prejaka, i mi poslušno odlazimo u parfimeriju da kupimo novi proizvod.

Ovom brzinom, sve je više kozmetičkih proizvoda na vašoj polici. U takvom kozmetičkom haosu teško je da shvatite koliko često možete da primenite ovaj ili onaj proizvod i koliko je kompatibilan sa drugim bestselerima za negu kože. Pročitajte koje kozmetičke proizvode ne treba koristiti svakodnevno:

Piling

Pilinzi se koriste za čišćenje kože lica. Njih ne treba koristiti svakog dana, posebno ako sadrže velike abrazivne čestice: uz redovnu upotrebu takvog proizvoda za negu, zaštitna funkcija kože može se značajno smanjiti.

Posebno morate biti pažljivi ako vam je koža tanka, osetljiva i suva, piling može povećati iritaciju i crvenilo kože, pa čak izazvati oštećenja. Isto važi i za kožu sa aknama.

Maske

Ova vrsta proizvoda za negu je pogodna za masnu, poroznu kožu: glinene maske savršeno je isušuju i čiste začepljene pore. Međutim, uz redovnu upotrebu, postoji rizik od presušivanja kože i, kao rezultat, izazivanja iritacije i neprijatnih mikrooštećenja.

SOS sredstva

SOS proizvodi protiv akni nisu namenjeni svakodnevnoj upotrebi, jer ne leče, već samo maskiraju problem akni. Treba ih koristiti samo kao poslednje sredstvo, na primer pre izlaska ili ako ste u procesu lečenja akni pod nadzorom dermatologa.

Antiage flasteri

Najčešće se flasteri prave od materijala koji ne dozvoljavaju prolaz vazduha. Dakle, kada se nanose, stvara se efekat staklene bašte na koži, usled čega tkiva nabubre, a mikro-bore se vizuelno izglađuju. Međutim, vredi napomenuti da sličan efekat traje najviše nekoliko sati.

Retinol

Retinol je jedan od oblika vitamina A. Danas se aktivno koristi u kompleksnim programima protiv starenja u proseku od 35-40 godina i uspešno se bori protiv promena na koži vezanih za starenje: bora, suve kože, pigmentacije i smanjene kože. elastičnost.

Postoje različite vrste i koncentracije retinola, međutim, negu koja uključuje retinol treba razviti u saradnji sa ličnim dermatologom. Retinol je prilično agresivna supstanca za kožu. Ni u kom slučaju ne bi trebalo da ga koristite svakodnevno bez prethodne konsultacije sa specijalistom, jer ako se nepravilno koristi, možete dobiti iritaciju, crvenilo, pa čak i opekotine. Retinol treba postepeno da postane deo svakodnevne nege, kako bi koža imala vremena da se prilagodi.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još