Utakmica sa Rusima važna zbog kvalifikacija

"Izabrali smo da u poslednjem terminu pred nastavak kvalifikacija igramo protiv jakog rivala kakva je selekcija Rusije. Želeo sam da proverimo naše snage, vidimo gde grešimo, a šta je dobro u našoj igri jer nas očekuju četiri odlučujuće utakmice", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Moskvi.

On je kazao da je veoma važno da "orlovi" pruže dobru partiju i dobiju dodatnu dozu samopouzdanja.

"Uvek je važno ostvariti dobar rezultat, pobede donose samopouzdanje. Istovremeno, važno je da ekipa pruži dobru igru, da igrači budu svesni kako mogu da igraju i uspešno se nose i sa najjačim evropskim reprezentacijama. Imamo maksimalan respekt prema rivalu, ali činjenica je da nemamo šta da izgubimo već ćemo pokušati da pokažemo svoje najbolje lice kako bismo došli do željenog rezultata", naveo je Petrović.

Selekcija Srbije trenutno zauzima treće mesto na tabeli C grupe kvalifikacija za EP sa tri boda manje od drugoplasirane Slovenije i osam bodova manje od vodeće Italije.

Selektor Srbije rekao je da žali što neće moći da računa na povrđene Dejana Stankovića i Branislava Ivanovića.

"Bolje bi bilo da su tu, ali, s druge strane, dobio sam na raspolaganje još 90 minuta da pružim šansu igračima za koje verujem da mogu uspešno da zamene standardne prvotimce", istakao je on.

Petrović je rekao i da prati rusku ligu, kao i da zna koliko je to jako takmičenje.

"Pratimo vašu ligu, gledamo utakmice, svedoci smo da iz godine u godinu u Rusiji ima sve više dobrih igrača, jakih timova, velika ulaganja se jasno vide na terenu. Srećan sam što su se tu afirmisala i posle dobrih igara, u velike evropske klubove, preselila trojica naših reporezentativaca, Vidić, Krasić i Ivanović"
, dodao je selektor Srbije.

Prijateljska utakmica Rusija-Srbija igra se sutra od 17 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu moskovske Lokomotive.

Beta

Pogledajte još