STILIZUJTE DUGAČKU KOSU: Najbolje frizure za svaki oblik lica

Vaše strpljenje se isplatilo i konačno imate dugu kosu iz snova, ali pronalaženje najbolje frizure za vaš oblik lica može da bude izazov.

Najbolji način da pronađete svoju idealnu frizuru zavisi od vašeg oblika lica. Najpoželjniji je ovalni oblik lica.

- Cilj je stvoriti iluziju ovalnog oblika lica, igrajući se sa teksturom i volumenom kose - objašnjava frizerka Dženi Džo, za "Today".

Lice okruglog oblika: ravna i uglađena kosa

Ako imate dugačku kosu, okruglo lice i prirodno ravnu kosu, smatrajte da ste srećni jer ravna kosa izgleda odlično na okruglom licu. Kako znate da li imate okruglo lice? Okrugla lica su kružna i nemaju ugaone karakteristike. Ako vam je brada zaobljena, a jagodice su najširi deo vašeg lica, imate okruglo lice.

- Ravna i glatka kosa zapravo odlično dopunjuje okrugla lica jer izdužuje lice i ne čini ga tako okruglim - rekao je poznati frizer i stručnjak za lepotu Mario Solis za "The List".

Lice duguljastog oblika: niži konjski rep

Ako imate okruglu bradu i vilicu, a lice vam je duže nego što je široko, imate duguljast oblik lica. Kada razmišljate o frizuri za vaše lice, cilj je da stvorite osećaj ravnoteže i omekšati uglove lica. Niži konjski rep će naglasiti crte lica i nežno uokviruje lice.

Lice kvadratnog oblika: odlučite se za talasastu teksturu

Kvadratno lice je definisano čvrstom ugaonom linijom vilice. Dobar izgled za one sa četvrtastim licem je da kosi daju talasastu teksturu. Tekstura dopunjuje četvrtasto lice tako što skreće pažnju na jagodice, a ne na liniju vilice. Da bi se postigao talasast izgled teksture frizeri savetuju stvaranje volumena.

Lice u obliku srca: kosa i slojevi sa strane će vam laskati

Ako vam je brada uža, a čelo je najširi deo lica, imate srcolik oblik. Dobra ideja je da se odlučite za duže šiške i slojeve koji naglašavaju jagodice.

Stručnjak za kosu, Mario Solis, rekao je za pomenuti list da duža kosa sa razdeljkom na sredini izgleda sjajno onima sa licem u obliku srca jer može da ukloni fokus sa strukturirane vilice.

Lice u obliku dijamanta: šiške naglašavaju vaše najbolje crte

Imate lice u obliku dijamanta ako imate malu oštru bradu i šire jagodice. Pronalaženje pravih šiški za vaše lice je od suštinskog značaja.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još