Jelka sa Velikim srcem Eurobank Direktne

Kraj stare i početak nove godine uvek je momenat za sumiranje rezultata i pravljenje planova. A iza Eurobank Direktne je godina puna izazova, ali i uspeha, u koje ubrajaju brojne društveno odgovorne projekte. Za sam kraj ove 2022. godine, Eurobank Direktna se pridružila akciji Novogodišnja humanitarna bašta, koja je organizovana u Botaničkoj bašti "Jevremovac" Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom i Koalicijom za dobročinstvo.

Foto: Promo

Novogodišnja jelka koju je u Botaničkoj bašti okitio tim Eurobank Direktne ima specifične ukrase u obliku srca i inspirisana je humanitarnom Mastercard kreditnom karticom "Veliko srce". Ukrasi u obliku crvenog srca već na prvi pogled asociraju na društveno-odgovorni projekat banke. Zahvaljujući humantiranoj kartici "Veliko srce" već pet godina se sprovodi projekat "Škola kao nacrtana za Vas" i na ovaj način se opremaju kabineti u srednjim ekonomskim školama širom Srbije. Banka je kroz Novogodišnju humanitarnu baštu povezala aktivnosti usmerene ka lokalnoj zajednici, partnerima, klijentima i saradnicima.

Foto: Promo

Novogodišnja humanitarna bašta organizovana je drugi put u cilju očuvanja i zaštite životne sredine i prikupljanja novčanih sredstava za socijalno najugroženije društvene grupe. Deo je kampanje "Spasimo hranu, spasimo humanost" čiji je primarni zadatak povećanje donacija hrane za najugroženije i smanjenje bacanja hrane. Eurobank Direktna priključila se toj inicijativi tako što je ustupila medijski prostor i promovisala inicijativu na svojim društvenim mrežama. Takođe je i oslobodila bankarskih provizija sve uplate upućene ka namenski otvorenom računu povodom "Nacionalnog dana davanja" za sve donacije građana i kompanija za kupovinu paketa osnovnih životnih namirnica za najugroženije građane. Za poseban doprinos ovoj kampanji, Banka je nagrađena priznanjem od strane Srpskog filantropskog foruma.

Foto: Promo

Kao i prošle godine, polovina prikupljenih sredstava od zakupa stabala biće namenjena Botaničkoj bašti "Jevremovac" za obnovu biljnog fonda, sa ciljem kompenzacije emisije gasova sa efektom staklene bašte koji nastaju usled uništavanja hrane. Drugi deo prikupljenih sredstava biće namenjen za kupovinu paketa hrane za najugroženije članove društva.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još