Dance 4 life i SevdahBaby na Dan mladih

Organizovano je besplatno testiranje na HIV virus, filmski klasici „Some Like It Hot“ i „ Singin’ In the Rain“ prikazani su na letnjim pozornicama (Beton hala i Medaković) a „Party 4 Life“ sa specijalnom gošćom Ninom Radojičić organizovan je na splavu „Plastic Light“.

Pažnju je najviše, što je i logično s obzirom na lokaciju, privukao događaj u samom centru grada. Ritam koji je udarao još od Zelenog venca usred popodneva privlačio je sve više ljudi ka bini na Trgu republike a broj slučajnih prolaznika koji su se zadržavali bivao je iz minuta u minut sve veći.

Najzaslužniji za neobičnu, dnevnu žurku u centru grada su Kancelarija za mlade grada Beograda i „Dance 4 life“, asocijacija koja edukuje omladinu o AIDS-u kroz ples i muziku. Ovaj svetski pokret čiji su ambasadori mnoge svetske zvezde (Faithless, DJ Tiesto...) deluje već nekoliko godina i u Srbiji a jedinom dosadašnjem ambasadoru sa ovdašnje scene, Ani Stanić, sada se priključio i SevdahBaby.

Milan Stanković, muzičar koji je pod ovim umetničkim imenom i podršku saradnika stigao u sam vrh modernog srpskog popa zajedno sa pevačicom Djixx napravio je, za popodnevne sate, odličnu atmosferu u gradskom jezgru.

Uvijanje kukova je uzelo maha uz miks njihovih (i „tuđih-njihovih“) hitova – „Najbolja pesma“, „Ljubi me brzo, žurim“, „Koketa“... „Tri poljupca hoću ja“, pesma po kojoj se pročulo ime SevdahBaby, bila je uvod za numeru koja najavljuje njihovo buduće delovanje, „Pređimo na stvar“ (premijara spota 1. septembra), a posle teenage teme „17“ Djixx je potpuno prepustila scenu Milanu i njegovom „Sevdahbaby“ DJ setu.

Igralo se, pevalo, osmesi su se širili sa svih strana po trgu. Delili su se besplatno kondomi, sve u svrhu edukacije mladih. Umetničke i životne.


Pogledajte još