BUDITE ODVAŽNE: U 2023. godini zavladaće četiri trenda u šminkanju

Celokupna 2022. godina bila je smirena kada je reč o trendovima šminkanja, bili smo koncentrisani na bež nijanse i minimalizam. Ipak, 2023. donosi boje i smelost.

Rumenilo treba da sija punim sjajem, olovku za oči možemo slobodno "jače da pritisnemo", a usne pripremimo za karmine koje možda nikada nismo nosile.

Više rumenila

Rumenilo je doživelo renesansu poslednjih godina. Ne možemo da zamislimo šminkanje bez njega, ono spaja sve boje na licu i daje mu okvir. Sada dolazi u smelijem obliku nego ikada. Igrajte se bojama jer upečatljivost postaje trend.

Jaki karmini

Usne treba da budu smelije nego ikada u novoj godini. Olovke za usne postaju glavni deo nesesera kako bismo mogli da ponesemo sve te boje na najbolji način i damo usnama iluziju punoće.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Futuristički metalik

Dozvolite sebi da zablistate. Slobodno ne u merama na koje ste navikli. Metalik senke i hajlajteri "doživljavaju" procvat.

Duža i oštrija linija ajlajnera

Šminkeri preporučuju da se fokusiramo na povlačenje oblika očiju prema gore i spolja. "Tamna ženstvenost" će sigurno biti glavni trend 2023.godine, piše "Vog".

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još