Beer Fest - drugi dan

Škoti su pre nepune dve godine održali koncert u Areni pred nekoliko hiljada svojih obožavalaca i to je, pokazalo se sinoć, prava mera za njih kada je Beograd u pitanju.

Simple Minds

Oni koji su ih se od tada uželeli okupili su se u prvim redovima i nisu se štedeli, međutim, ostatak nepregledne mase nije pokazivao preveliko interesovanje ni za velike hitove „Hypnotized“, „Alive And Kicking“, pa čak ni za „Don’t You Forget About Me“.

(old_image)

Džim Ker i njegov bend su, međutim, uslišili želje ljudi koji su se zbog njih zaputili ka Ušću pa su, umesto 70, svirali stotinak minuta – praktično ceo solo koncert.

Goblini

Kapa dole planetarnim zvezdama ali je ubrzo stigao vrlo jasan pokazatelj šta Beer fest publika malo više voli. Energično, žestoko a himnično – baš takvi su bili Goblini ! Veliku je pauzu imao šabački pank-rok bend ali povratnički nastupi pokazuju koliko su Golub i ekipa bili značajni za srpsku scenu u poslednjoj deceniji prošlog veka. Ušće se pošteno treslo uz čuvenu obradu „Anja, volim te“ i „Ima nas“, gotovo nestvarna scena za sitne noćne sate i grupu koja nikada nije bila „mejnstrim“. Ko ih voli, zna već sada gde će biti 26. avgusta – KST.

Ortodox Celts

Na Gobline su se potpuno prirodno nadovezali, na ovakvim manifestacijama uvek besprekorni Orthodox Celts i EKV tribude band pa se prašina dizala znatno duže nego prve večeri. Mnogi su se na otvaranju žalili na ozvučenje - utisak je da je veče broj dva proteklo bolje u tom pogledu mada je za vreme „kelta“ opasno zabrujalo.

Pojavljuje se ponovo boljka koja je bila rak-rana prvih nekoliko godina – nepoštovanje satnice, odnosno kašnjenje. Za sada – podnošljivo, ne bi valjalo da se otme kontroli.

Drugo veče Beer festa je pokazalo da se moda devedesetih vraća i u rok kulturu a večeras, uz aktuelne bendove (S.A.R.S, Dubioza kolektiv), sledi akustičarska (Garavi sokak i Svremenaši) ali i hard –rok (Kerber, atomci) uživancija.


Pogledajte još