Zvezda lako sa Javorom

Golove za crveno-bele postigli su Tošić u 22. i Evandro u 67. minutu.

U tim Crvene zvezde se posle nekoliko meseci vratio štoper iz Gane Li Adi, dok Milana Vilotića nije bilo u sastavu. Brazilac Savio takođe je odigrao svoj prvi meč za Zvezdu od jesenjeg dela prošle sezone.

Izabranici Roberta Prosinečkog su od prvog sudijskog zvižduka kontrolisali igru i imali terensku inicijativu, dok se Javor opredelio za izrazito odbrambenu taktiku.

Crveno-beli su mogli u četvrtom minutu da dođu do vođstva, ali je golman Javora Milorad Nikolić u poslednjem trenutku intervenisao I odneo loptu ispred Zvezdinih napadača Kristijana Borhe i Bruna Mezenge.

Domaćin je poveo u 22. minutu, kada je Darko Lazović izveo korner sa desne strane, lopta je došla do Evandra koji je proigrao Duška Tošića, a bek crveno-belih preciznim udarcem sa peterca zatresao mrežu.

Iako su imali inicijativu, crveno-beli nisu stvorili mnogo šansi u prvom delu meča. U 42. minutu Lazović je prošao po desnoj strani i proigrao Evandra koji je bio na 10-ak metara od gola, ali ga je na kraju izblokirala odbrana gostiju.

Prvu dobru priliku u drugom poluvremenu crveno-beli su pretvorili u pogodak. Igrao se 68. minut kada je Tošić centrirao sa leve strane, a Evandro glavom sa nekoliko metara savladao golmana Javora.

U 76. minutu crveno-belima je poništen pogodak zbog prekršaja koji je strelac Bruno Mezenga napravio nad čuvarom mreže Javora Nikolićem.

Utakmici na beogradskoj Marakani prisustvovalo je oko 10.000 gledalaca.

Crvenoj zvezdi je ovo bila prva pobeda u novoj sezoni. Na startu šampionata, vicešampion Srbije je izgubio od Spartaka u Subotici sa 2:0.

Danas su odigrane još dve utakmice drugog kola, a veliko iznenađenje priredila je Sloboda, koja je u Užicu savladala šampiona Srbije Partizana rezultatom 2:1.

Hajduk je u Kuli pobedio BSK iz Borče sa 3:0 golovima Bubala u 23, Novkovića u 45. i Kovina u 51. minutu.

Beta

Pogledajte još