IZBEGNITE IH: Koje tri greške pravite prilikom sušenja kose fenom?

Svima je poznato da fen može i te kako da utiče na zdravlje i kvalitet kose, ali ako se pravilno koristi, šteta je neuporedivo manja.

Naravno, svako zna da rukuje fenom za sušenje kose, ali ako želite da vaša kosa dugo bude zdrava, zadrži svoj sjaj i izgleda predivno ovo su stvari koje treba da izbegavate.

Greške prilikom sušenja kose fenom

Ne koristite zaštitni sprej

Možda vam deluje nepotrebno i mislite da fen neće toliko uticati na zdravlje vaše kose ili smatrate da neće biti ništa ako ponekad preskočite stavljanje spreja za zaštitu. Varate se, on je neophodan jer pomaže da vaša kosa izdrži toplotu fena. Naprskajte ga od korena do krajeva, pa prstima prođite kroz kosu kako biste ga ravnomerno rasporedile po celoj dužini.

Ne upotrebljavate dodatke

Većina fenova za sušenje kose obično dolazi u kompletu sa raznim nastavcima i dodacima, a svaki od njih je tu kako bi sačuvao zdravlje vaše kose ili vam pomogao da postignete određeni izgled. Ukoliko niste sigurni šta je namenjeno čemu, bacite pogled na uputstvo. Zašto biste gubili vreme ili štetili izgledu vaše kose ako ne morate? Samo zakačite deo koji je kreiran baš za ono što ste poželeli kako biste napravili savršenu frizuru.

Sušenje cele kose odjednom

Ne samo što dugo traje, već kosa može da izgleda kako ne želite kada završite sušenje. Jednostavno podelite kosu na minimum četiri dela, pa svaki prikačite šnalom ili gumicom. Naravno, ako imate izrazito gustu kosu, podelite je na više delova za maksimalan učinak i brzinu. Počnite od donjih, pustite jedan, pa kada ga osušite pređite na drugi i tako do vrha. Kada su svi pramenovi pušteni, za svaki slučaj još jednom nežno prođite kako biste bili sigurni da vam je kosa u potpunosti suva i da izgleda onako kako želite. Možda deluje kao da je više posla, ali ovaj metod zapravo štedi vaše vreme.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još