IZBEGNITE IH: Greške u šminkanju zbog kojih izgledate starije

Svrhe šminke je da prikrije nedostatke u izgledu, ali kada je loša i neodgovarajuća može da učini da izgledate starije. Šminkeri su naveli najčešće greške i otkrili tehnike koje će vam pomoći da izgledate sveže i mlado.

Mat puder

- Kako starimo, koža gubi elastičnost i proizvodi manje ulja - rekla je šminkerka Mendi Brajs.

Korišćenje guste podloge sa mat završnom obradom samo će istaći bore. Umesto toga, specijalista je savetovala korišćenje kreme ili seruma hidratnog sastava. Još jedan važan korak u šminkanju je priprema kože za nanošenje podloge: potrebno je dobro očistiti lice i hidrirati ga kremom.

Ako je koža suva, onda ne bi trebalo da koristite puder kao poslednji korak. Prema rečima stručnjaka, to takođe može samo da skrene pažnju na bore.

Previše rumenila

Prejako rumenilo na obrazima učiniće šminku neprirodnom i vulgarnom, upozorila je šminkerka Meri Vinkenverder.

Treba ga nanositi mekanom četkom, kao što je kabuki.

- Kada previše pigmenta dođe na četkicu, a zatim i na lice, boja se neravnomerno raspoređuje - objasnila je šminkerka.

Da biste to izbegli, obavezno otresite višak rumenila sa četkice. Druga greška je izbor pogrešne boje rumenila. Previše svetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled.

Ajlajner na donjem kapku

Nepravilna upotreba ajlajnera može naglasiti tamne podočnjake i bore. Šminkerka Viktorija Dipjetro savetovala je da se ajlajner ne stavlja na donji kapak ispod trepavica. Neophodno je iscrtati samo konturu gornjeg kapka i ugla oka.

Specijalista je takođe savetovala da pokušate da obojite sluzokožu donjih i gornjih kapaka belom olovkom. Ova tehnika pomaže da otvorite oči i osvežite oči.

Izvor: Magazin.novosti.rs/Lepa i srećna
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još