Predsednik Hrvatske počinje dvodnevnu posetu Srbiji

Josipović će danas posetiti predstavnike Hrvata i hrvatskih institucija na području istočnog Srema u Srbiji, a u Šidu i Kukujevcima će razgovarati s predstavnicima lokalnih vlasti, predsednikom Hrvatskog nacionalnog veća Slavenom Bačićem i biskupom sremskim Đurom Gašparovićem.

Popodne će se Josipović sastati sa srpskim kolegom Borisom Tadićem.

U petak će Josipović učestvovati na Devetom regionalnom sastanku na vrhu država jugoistočne Evrope, čiji su suorganizatori Unesko (UNESCO) i Savet Evrope, na temu "Savremena umetnost i pomirenje u jugoistočnoj Evropi" koji će biti održan na arheološkom nalazištu Viminacijum kod Požarevca.

Učešće na samitu su, pored Josipovića, potvrdili predsednici Albanije Bamir Topi, Bugarske Georgi Prvanov, Crne Gore Filip Vujanović, Makedonije Đorđe Ivanov i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Očekuje se i dolazak glavne direktorke Uneska Irine Bokove, evropske poverenice za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i omladinu Andrule Vasiliju i glavne direktorke za obrazovanje, kulturu, kulturno nasleđe, sport i omladinu Saveta Evrope Gabrijel Bateni-Dragoni.

BEOGRAD, 1. septembra 2011. (Beta)

Pogledajte još