Đorđević: Srbija će napredovati iz meča u meč

"Siguran sam da stručni štab i igrači teže boljoj igri, ali moraju da budu zadovoljni pobedom. Ostvarili su rezultat koji su želeli, koji je izuetno bitan za dalje takmičenje. Sada imaju jedan dan da naprave neke korekcije u svojoj igri", rekao je Đorđević .

Reprezentacija Srbije juče je na EP u Litvaniji upisala treću pobedu, savladavši Izrael sa 89:80. Srbija je do pobede došla napraviši razliku u poslednjih pet minuta utakmice.

Đorđević je istakao da se na EP ne sme potceniti ni jedan protivnik, ali i da je izraelski tim juče odigrao mnogo bolje nego u prethodnim mečevima.

"Izraelski tim je prethodnih dana bio ošto kritikovan zbog loše igre. Juče su imali reakciju na takve kritike. Uz to, igrali su netipično", dodao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, srpski tim je naišao na probleme. "Verujem da će ih igrači i stručni štab otkloniti, jer imaju i kvalitet I iskustvo, i znanje i talenat".

"Videli smo juče koliko je talenat jednog (Duška) Savanovića, njegova originalnost, pomogla da dođemo do rezultata. Iz utakmice u utakmicu dolaziće neki drugi. To je snaga kolektiva i prave ekipe, mislim da tim Srbije to jeste", rekao je.

Đorđević je ocenio i da je EP u Litavaniji veoma teško i kvalitetno takmičenje, možda i najteže do sada, pa će zbog toga svaka medalja biti još veći uspeh.

"Nadajmo se da će se reprezentacija Srbije vratiliti sa nekom od medalja, a svi se potajno nadamo najsjajnijoj", kazao je.

Naveo je i da je Savanović do sada pokazao da je lider ekipe u svakom pogledu.

Đorđević je rekao i da su do sada dobre partije na EP pružili Nemci i Francuzi, a da Litvanija ima pravo na velika očkivanja kao domaćin.

"Španija je reprezentacija koju će svi težiti svi da pobede, jer to je ekipa koja označila ovu košarkašku epohu", zaključio je Đorđević.

Beta

Pogledajte još