OVO JE JEDNA NEMERLJIVA TRAGEDIJA I ŠOK: Ana Stanić se oglasila nakon masakra u školi koju pohađa njen sin

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru danas je došlo do pucnjave u kojoj je ubijeno, prenose domaći mediji, osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su nastavnica istorije i još sedmoro dece teško ranjeni.

Prema nezvaničnim informacijama, četrnaestogodišnji dečak upao je na čas istorije i počeo da puca na đake. Ispred škole je veliki broj ljudi, policije, Hitne pomoći, kao i uplašenih roditelja čija deca pohađaju tu školu. Sin pevačice Ane Stanić učenik je škole "Vladislav Ribnikar".

Ana se uključila u emisiju "Uranak" na televiziji K1 i opisala trenutak kada je saznala za tragediju.

- Moj sin ide u popodnevnu smenu, tako da nije bio u školi, već na treningu. Šta se dešava, videla sam tek kada su roditelji počeli u grupi da pišu o tome. Malo mi je laknulo, što moje dete nije bilo u školi, ali sam odmah počela da zovem ostale roditelje za koje znam da su im deca u prvoj smeni i proveravam da li je sve ok. Svi smo potreseni. Toliko dece je stradalo, čuvara svi obožavamo, bio je divan čovek, profesorka istorije, takođe. Ovo je jedna nemerljiva tragedija i šok, ne mogu još da sredim utiske - rekla je Ana Stanić, a potom i otkrila koja je prva poruka koja je stigla na Viber grupu roditelja.

- Prva informacija u grupi bila je da je došlo do pucnjave u školi i da je stradao čuvar. Puno toga sam saznavala iz medija, nisu svi imali odmah sve informacije. Moj sin je učenik petog razreda, ne poznaje tog dečaka, ali je u velikom šoku. Mogu da zamislim u kom šoku su deca koja su bila u toj smeni i koja su prošla evakuaciju u kojoj se čula pucnjava. Glavna tema sada je, kako objasniti deci, kako da se nose sa svim tim stvarima, a mi ostali da se zapitamo, dokle smo došli i da li je nešto što smo pratili u medijima što se dešavalo preko okeana, došlo i kod nas.

Izvor: K1
Foto: ana1stanic/Instagram

Pogledajte još