Objavljen novi roman Igora Marojevića

0

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) – Novi roman Igora Marojevića "Majčina ruka", koji se bavi temom odnosa vlasti i domaćeg stanovništva prema folksdojčerima posle Drugog svetskog rata izašao je iz štampe.

BEOGRAD, 7. septembra 2011. (Beta) – Novi roman Igora Marojevića “Majčina ruka”, koji se bavi temom odnosa vlasti i domaćeg stanovništva prema folksdojčerima posle Drugog svetskog rata izašao je iz štampe.

Glavni junak romana je gimnazijalac čiji je jedini san da se oslobodi nevinosti. U potrazi za ženama i devojkama, upoznaje dve Nemice, svoju vršnjakinju Hertu i njenu znatno stariju sestru Sonju.

Naizgled još jedan Marojevićev roman o ljubavnom trouglu postepeno prelazi u priču o porodici Šleser i drugim “Švabama”, većinom civilima, koje je izmedju 1944. i 1948. godine zadesio izgon iz socijalističke Jugoslavije ili smrt i poniženja u vojvodjanskim logorima.

Doslovno oslobadjanje od nevinosti u romanu nosi i dodatno značenje koje se tiče istorije, navodi se u saopštenju Izdavačke kuće “Laguna” iz Beograda.

Novi Marojevićev roman može kupiti u domaćim knjižarama, saopšteno je iz “Lagune”.

..

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.