"Heal The World" - tri humanitarna koncerta IBS hora

U okviru prolećne sezone održaće se tri koncerta hora "The International Belgrade Singers" pod nazivom "Heal The World". "The International Belgrade Singers" žele da muzikom prenesu poruku nade, ljubavi i mira. Kroz svoje harmonije i melodije, žele da probude svačiju svest o važnosti saosećanja, međusobne podrške i brige. Muzika je most koji povezuje srca, premošćujući jazove inspirišući ljude da se udruže i stvore bolji svet.

- Ujedinjeni kao jedan glas, pevamo s nadom da će naše melodije podstaći svakog pojedinca da preuzme odgovornost za stvaranje pozitivnih promena u svetu oko nas. Prvi koncert ćemo održati u subotu 3. juna sa početkom u 19.00 časova u UK Gvarnerijus, Džordža Vašingtona 12, drugi koncert će biti u četvrtak, 8. juna u 20.00 časova u sali Beogradske Filharmonije, Studentski trg 11 i treći koncert 10. juna u 18.30 časova u Crkvi Svetog Petra, Makedonska 23. Koncerti su humanitarnog karaktera i ulaznica je dobrovoljni prilog. Za više informacija o donacijama možete nas kontaktirati preko socijalnih mreža – Fejsbuk IBSCHOIR ili Instagram IBS_CHOIR - navode iz "The International Belgrade Singers".

Foto: Promo

Mešoviti amaterski hor i humanitarna organizacija "The International Belgrade Singers" osnovan je 2012. godine, pod pokroviteljstvom Ambasade Kanade u Srbiji. Tokom 11 godina postojanja, kroz hor je prošlo više od 200 članova-pevača. Hor, koji trenutno ima oko 40 članova, čine predstavnici diplomatskog kora, međunarodne zajednice i ljubitelji horskog pevanja. Tokom godina smo imali priliku da nastupamo u skoro svim salama širom Beograda, ali i u gradovima poput Novog Sada, Zaječara, Tršića, Loznice, Sombora i drugim mestima.

- Iako je repertoar najviše baziran na pesmama na engleskom, sa ponosom možemo istaći da pevamo na raznim jezicima pa smo čak pevali i na norveškom, švedskom, ukrajinskom, latinskom i japanskom jeziku. Uživamo u izvođenju kako klasičnih, tako i savremenih horskih kompozicija, koje su posebno aranžirane za naš hor, pružajući im osvežavajući zvuk. Svi zainteresovani su dobrodošli da se pridruže kao novi članovi, novu sezonu ćemo početi već u septembru, nakon letnje pauze. Hor, već šestu godinu i 12 uspešnih sezona, vodi dirigent Olga Biserčić. Moto hora je: "Odužimo se svojim doprinosom zajednici u kojoj živimo", i ideja vodilja je da se prilikom nastupa, na koncertima, prikupe novčana sredstva koja doniramo u humanitarne svrhe i to uvek nekoj dečjoj ustanovi. Veoma smo ponosni na svoj humanitarni rad i do sada smo pomogli brojne ustanove i organizacije koje brinu o deci, kao na primer, Prihvatilištu za decu, Savezu slepih, OŠ "Dr Dragan Hercog", Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, Dečjoj klinici u Sokobanjskoj, Centrima u Zvečanskoj, Svratištu za decu, Dečjoj bolnici u Tiršovoj, da navedemo samo neke. Ovog puta su sredstva koja prikupimo namenjena Materinskom domu, Zvečanska i OŠ za zaštitu vida "Dragan Kovačević". Na koncertima ćemo imati specijalne goste: Dečiji hor Beograd, Dečji hor DKCB, pijanistu Vesnu Kršić Sekulić, solistu Julcy Rodrigues, muzičku grupu "Iztok", a Višnja Dimitrijević će biti korepetitor na našim koncertima kao i solo izvođač na orguljama u Crkvi Svetog Petra - navode iz "The International Belgrade Singers".

Foto: Promo

Autor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još