PEVAČ SE POSVETIO CRKVI I VERI: Milan Stanković odlučio da se zamonaši zbog teško bolesne majke?!

Život Milana Stankovića posle odluke da napusti estradu i utehu i sigurnost pronađe u manastiru još više intrigira javnost nego u periodu kada je žario i palio na nastupima širom zemlje i regiona.

I dok se svi pitaju šta je bio glavni okidač - pored pretnji bosanske mafije, da u jeku popularnosti okrene leđa estradi, izvor "Kurira" otkrio je nove detalje drame i agonije koju je pevač imao na privatnom planu u prethodnom periodu, zbog čega je svoj život okrenuo za 180 stepeni.

Kako piše "Kurir", Milan je u periodu tokom i neposredno nakon pandemije koronavirusa vodio bitku za zdravlje svoje majke, za koju je izuzetno vezan. Ona je duže vreme bolovala od teške bolesti, a pevač je na sve načine pokušavao da joj pomogne. Tako je on uz pomoć svojih prijatelja stupio u kontakt s vrhunskim stručnjacima, koji su dali svoju dijagnozu i prepisali terapiju, na koju je Milanova majka redovno išla, ali rezultati i dalje nisu bili dobri, ni ohrabrujući...

Uporedo s bitkom za zdravlje najvažnije osobe u njegovom životu, Milan je počeo sve više da čita molitve i duhovnu literaturu, a zatim i da odlazi u manastir Podmaine, gde je boravio i po nekoliko meseci u kontinuitetu. On se tamo svakodnevno molio za njeno zdravlje i isceljenje (ozdravljenje) duše i tela, a kada se u pauzi lečenja ukazala prilika, Milan je došao iz manastira i odveo je u svetinju kako bi konstantno bio uz nju.

Milanova majka je u manastiru pored Budve provela oko mesec dana, a za to vreme monasi su joj redovno čitali molitve i pomazivali je svetim uljem. Ona je redovno prisustvovala i bogosluženjima u manastirskoj crkvi, a već posle nekoliko nedelja i na osnovu njenog fizičkog izgleda moglo se videti da joj ovaj boravak u svetinji, uz mediteransku klimu i blizinu mora, izuzetno prija.

Nakon povratka iz manastira, Milan je s majkom otišao i na redovnu zdravstvenu kontrolu, gde im je saopšteno da se bolest potpuno povukla, pa su i sami lekari bili šokirani ovakvim razvojem događaja. Iako su i doktori bili zatečeni, njih dvoje su ovo shvatili kao svojevrsno čudo, koje se desilo zbog njenog boravka u svetinji i čitanja brojnih molitvi za zdravlje. Pored toga, oni su bili ubeđeni da je do ovog ozdravljenja došlo zbog pomazivanja osvećenim uljem, koje se koristi u svetoj tajni jeleosvećenja, a kojim se u crkvi bolesnici pomazuju već vekovima.

Sve ovo je Milanu bio znak od Boga da u ovom manastiru treba da provede ostatak života i da je ovo jedini način da mu zahvali za čudesno ozdravljenje svoje majke, koja mu je uvek bila najveća podrška i uzor u životu. S vremenom, u Podmainama je pronašao i svog duhovnika, te je uz njegove duhovne savete i podršku shvatio da baš na tom svetom mestu želi da kroz razna poslušanja i poslove pripremi sebe za monaški put, čemu već neko vreme stremi.

Izvor: Kurir.rs
Foto: milanstankovic/Instagram

Pogledajte još