VANVREMENSKI TREND: Tufne su broj 1 dezen ulične mode ovog leta

Ovaj dezen će, ako je verovati "Vogue" stilistima, biti svuda ovog leta! U nastavku saznajte kako da stilizujete polka tufne!

Ako ste ikada hteli da nosite tačkice, leto 2023. je savršeno vreme za to. Haljine i bluze sa ovim dezenom dostupne su skoro svuda. A ovaj stil predstavlja priličnu "igru na sigurno".

Ali, prvo hajde da pričamo o modnim trendovima. Iako volimo da otkrivamo nove trendove, nikada ne želimo da vas obeshrabrimo da ne nosite ono što volite. Sve dok nešto volite, trebalo bi da ga nosite – bez obzira na to šta je u modi. Ali neke vanvremenske trendove svakako vredi prihvatiti. A jedan od njih su tufnice.

Polka tufne je dezen koji je prvi put kreiran sredinom 19. veka, kada su mašine mogle da proizvode ravnomerno raspoređene tačke. U 20. veku, Mini Maus je prvi put prikazana u tufnicama, a zvezde poput Merilin Monro su sledile ovaj primer.

Danas je jedan od najčešće nošenih printova na planeti. Bez obzira da li tražite šarene košulje, suknje, haljine ili pantalone, sigurno ćete ih pronaći bilo gde u glavnoj ulici.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Kako stilizovati polka tufne?

Tufne su jedan od najvećih printova u 2023. godini, koji je sofisticiran i elegantan za sezonu koja je pred nama. "Saint Laurent", "Halpern" i "Chanel" su samo neki od dizajnera koji ove godine imaju jake argumente za tačkice.

Pored klasičnog kombinovanja boja, razbijte mnotoniju crno-bele svežom nijansom kao što je zelena. Tufne na tufne? Zašto ne?! Pantalone na tufne uz statement majicu sa printom idealna su kombinacija kako za opuštene dnevne šetnje gradom, tako i za odlazak u kancelariju.

Uz klasične crno-bele varijante, uvek možete izabrati polka tufne u bojama. Crvena naravno prednjači u popularnosti, ali ni neutralnije nijanse ne izgledaju ništa manje spektakularno!

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još