Launch party magazina "Diplomacy&Commerce Montenegro" održan u Rezidenciji ambasadora Velike Britanije u Crnoj Gori (FOTO)

U Rezidenciji ambasadorke Velike Britanije u Podgorici održan je prijem povodom izlaska 1. broja magazina "Diplomacy & Commerce Montenegro".

Tom prilikom Karen Medoks, britanska ambasadorka u Crnoj Gori istakla je da je Crna Gora malo, ali rastuće tržište za britansko poslovanje.

- Postoje izazovi u radu unutar crnogorskog poslovnog okruženja, ali naša poslovna zajednica vidi i mogućnosti i prednosti. Ova vrsta publikacije će izgraditi razumevanje o najboljim poslovnim praksama ovde i upoznati poslovnu i diplomatsku zajednicu sa drugima koji rade u njihovim oblastima interesovanja. Oduševljena sam što upravo časopis sa jakim britanskim vezama radi na tome.

Robert Čoban, predsednik Color Press grupe i izdavač "Diplomacy&Commerce" magazina rekao je da je veoma srećan što u saradnji sa partnerima iz Podgorice "Diplomacy&Commerce" ima svoje izdanje i u Crnoj Gori.

- Marta 2016. pokrenuli smo magazin Diplomacy&Commerce u Srbiji, tom prilikom prijem je održan u Britanskoj rezidenciji u Beogradu, u sardnji sa ambasadorom Denisom Kifom koji je bio naš domaćin. Sledeće godine smo u Rezidenciji ambasadora Velike Britanije u Zagrebu pokrenuli "Diplomacy&Commerce Hrvatska". Februara 2019. godine u Beču započeli smo D&C austrijsko izdanje. Naša izdavačka kuća ima 110 časopisa u svih 6 zemalja regiona na različitim lokalnim jezicima. U Crnoj Gori izdajemo časopis "Ljepota i zdravlje" od 2009. godine, dok magazin "Diplomacy&Commerce" predstavlja naš jedinstveni brend koji izdajemo na engleskom jeziku. Danas sam veoma srećan što, u saradnji sa našim partnerima iz Podgorice, D&C dobija i svoje izdanje za Crnu Goru. Dragi Miloše, hvala na sjajnoj saradnji u ovom izdavačkom ostvarenju, draga ambasadorko Medoks, hvala vam što ste nas danas ugostili u svojoj prelepoj rezidenciji. Hvala svima što ste nam se pridružili ove vruće julske večeri. I, ako mogu da citiram čuvenu rečenicu iz filma "Kazablanka": "Lui, mislim ovo je početak jednog lepog prijateljstva!" - istakao je Čoban.

Na kraju se prisutnima obratio Miloš Dragaš, glavni urednik "Diplomacy & Commerce Montenegro". On se posebno zahvalio kompanijama koje su podržale izlazak prvog broja kao i brojnim sagovornicima i saradnicima čije se intervjui i tekstovi nalaze u broju".

U prvom broju intervjue su dali predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Dritan Abazović, ambasador Nemačke u Crnoj Gori Peter Felten, a ambasadorka Velike Britanije je napisala i tekst povodom završetka svog mandata u ovoj zemlji.

Prijemu su prisustvovali ambasadori i predstavnici ambasada velikog broja zemalja: Nemačke, Francuske, SAD, Turske, Kine, Ukrajine, Italije, Hrvatske, UN-a, UNDP-a kao i šefica Delegacije EU u Podgorici Oana Cristina Popa. Takođe, bio je prisutan i veliki broj ličnosti iz privrednog i kulturnog života Crne Gore.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Filip Damjanović

Pogledajte još