Muzički spektakl "Trag u beskraju" i ove godine slavi stvaralaštvo Olivera Dragojevića

U čast velikana hrvatske muzičke scene Olivera Dragojevića u Veloj Luci i ove godine biće niz događaja u sklopu umetničkog projekta "Trag u beskraju". Manifestacija će petu godinu za redom imati prigodan i bogat program kojima se slavi lik i delo Olivera Dragojevića, koji je tokom bogate muzičke karijere ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj muzičkoj istoriji. Središnji događaj je svakako koncert na rivi koji je otvoren za javnost, a to je ujedno i vrhunac muzičko-umetničkog projekta. Cilj manifestacije je podsetiti na lepotu osećaja sreće i radosti koju Oliverove pesme izazivaju.

"Trag u beskraju" započeće tradicionalnim koncertom na trajektu Jadrolinije "Korčula" u sredu 26. jula koji će isploviti iz Splita u 17.30 za Oliverovu Vela Luku. Nastupiće Dupini feat. Iva Ajduković, Bruna Oberan, Jure Brkljača, Alen Đuras, Alan Bjelinski i Ante Gelo. Svi koji kupe kartu za ovaj trajekt imaće priliku da uživaju u pesmi i veselju poznatih izvođača koji će pevati Oliverove pesme. U četvrtak, 27. jula u 21.30 je otvarenje izložbe "Oliver privatno" u dvorani Muzičke škole "Oliver Dragojević", a na istoj lokaciji je u petak 28. jula u 21.30 promocija knjige nota "Oliver i Zdenko" čiji autor je Ante Gelo.

Kao i prošle godine, na pontonu ispred rive je središnji događaj programa – koncert "Trag u beskraju". Muzički producent koncerta je Ante Gelo kojeg je s Oliverom vezalo dugogodišnje prijateljstvo i saradnja. Koncert će 29. jula okupiti mnoga poznata imena hrvatske muzičke scene. U čast Oliveru pevaće Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, Klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini. Putem direktnog prenosa na HRT-u od 21.30, gledaoci ispred malih ekrana će takođe moći da prate centralni koncert manifestacije.

Nedelja, 30. jula je rezervisana za koncert "Kad mi dođeš ti", autorsko veče Vinka Barčota, s početkom u 21.30, na pijaci crkve Sv. Josipa. Na koncertu nastupaju Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonija Dora Pleško i Kvartet Sequentia, a ulaznice možete kupiti na entrio.hr. U ponedeljak, 31. jula, od 21.30 na pijaci crkve Sv. Josipa, manifestacija se završava koncertom "Povedi me" Jasne Zlokić. Ulaznice su dostupane na entrio.hr. Za oba koncerta na pijaci, ograničena količina ulaznica će biti dostupna za prodaju u TZ Vela Luka.

Opština Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke, te udruženjem Luško lito uz partnere: Hrvatsku turističku zajednicu, Dubrovačko-neretvansku županiju i Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine organizuje manifestaciju "Trag u beskraju" koji će osigurati mnogim ljubiteljima Oliverovog stvaralaštva uživanje u bezbroj prelepih muzičkih trenutaka u izvedbi brojnih muzičara.

Redovno pratite sve informacije o muzičko-umetničkim događanjima u Oliverovu čast na Fejsbuk stranici "Trag u beskraju" i rezervišite svoje mesto ove godine na beskraju emocija koje je Oliver ostavio u nasleđe.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još