Teniski turnir poznatih u TC "Novak" (FOTO)

Ovog vikenda, poznati su se okupili u Teniskom centru „Novak“ na Dorćolu gde je organizovan „Celebrities Challenger“ čiji humanitarni fond je namenjen školi za decu oštećenog sluha „Stefan Dečanski“.

Kraj Dunavskog keja tenis su zaigrali oni koje često viđamo na ovakvim manifestacijama. Sportski ogranak je uglavnom „partizanski“ uz to i fudbalski pošto su se na šljaci, ovoga puta u beloj opremi bez crnih pruga, našli bivši fudbaleri šampiona iz Humske Savo Milošević, Zoran Bata Mirković, Ivan Tomić i Ivica Kralj. Ima i zvezdaša – bivši centarfor Nenad Jestrović, rukometna legenda Igor Butulija...Tu je i Marko Đurovski koji je svojevremeno učio fudbal na Marakani ali je posle povrede procenio da će mu bolje ići za mikrofonom. Merima Njegomir, Keba, Dragan Jovanović, Milan Vasić, grupa Zana, Bane Trifunović, Aleksandar Milić Mili... Pun Dorćol VIP-ovaca sa reketima.

Ko je pomislio – pozeraj, grdno se prevario. Znaju svi oni sa reketima, dobar se tenis igrao prvog dana. Savo Milošević i Nenad Jestrović nisu vodili mnogo direktnih duela na zelenom pravougaoniku pošto im je obojici bio posao da se što bolje snađu na protivničkoj polovini. Na teniskom terenu u, kako su neki rekli, finalu pre finala“, nisu se štedeli. Ovoga puta su imali za zadatak da ne pogode mrežu, to ih nije nimalo zbunjivalo. „Jestrogol“ je, evidentno, malo povučeniji na šljaci, reprezentativni rekorder Savo je češće bio na mreži. Smečevi novog člana stručnog štaba fudbalske reprezentacije Crne Gore su uglavnom bili plodonosni, „brejk“ na 2:2 je najavio Miloševićev put ka pobedi.

Nekadašnji golgeteri su vojnički discipinovano odigrali svoj meč na terenu broj jedan dok se sa „dvojke“ se štošta čulo. „Krivac“ je Sale Jovanović koji je u meču sa Nigorom sebe posle grešaka častio raznim epitetima čudeći se kako „sedamdeset puta isto radi“. Poznati novinar je u „reality“ dvoboju ipak stigao do 6:3, međutim, kada je trebalo osvojiti i poslednji, sedmi gem, povredio se pa je uz dozu sreće Nigor ipak prošao dalje.

Za to vreme, sa druge strane centra – drama ! Ženski derbi, Jelena iz Zane protiv Dubravke Marković. Živanovićeva je stekla, činilo se, nedostižnu prednost 4:0, međutim, nekadašnja voditeljka legendarnog „Hita meseca“ zaigrala je poput Đokovića protiv Federera i stigla do, skoro, egal završnice. Na kraju su se ipak pevali hitovi Zane, posle 6:4 odahnuo je i muž Zoran tj Žika.

-Uh, nije bilo lako. Od 4:0 do 4:4... Zameram Jeleni na takvoj opuštanju. Najbitnije je, ipak, da je pobedila gospođa Živanović – nasmejao se Žika.

A kad se sa terena vrate u studio...

-Spremamo dva stilski različita albuma, ujedno i dosta drugačija od zvuka Zane. Radimo CD tenoru Goranu Dimovu Dimetu i Ani Aleksić. U pitanju je 21-godišnja devojka koja živi u Parizu pa će se prvo predstaviti francuskom tržištu i to u rokenrol stilu. Kada sve to završimo, okrećemo se novim pesmama za Zanu.

(old_image)

Pogled ka damama je bacio i Vanja Grbić iščekujući početak svog duela sa glumcem Banetom Trifunovićem. Pred očima je još uvek njegova neverica od sreće u studiju RTS-a posle osvajanja evropskog zlata naše odbojkaške reprezentacije u Beču.

-Trebaće vremena da se sve to slegne – još se oseća radost u glasu velikog asa.

Možda padne još jedno odbojkaško „zlato“na ovom turniru ?

-Nema šanse, ne mogu da igram u nedelju (smeh).

Tenis i odbojka – sličnost i razlike...

-Ima dosta toga zajedničkog, naročito u psihologiji. Odbojka je kolektivni tenis. Doduše, u tenisu nema toliko skokova, „kidanja“, možete da igrate malo mekše i da trajete duže.

Ima li vas često na ovakvim turnirima ?

-Ovo je drugi put. Ja to doživljavam kao humanitarnu akciju i druženje. Da je u pitanju neki „fenseraj“, ne bih učestvovao. Važno je da se dobro provedemo na terenu – rekao je Vanja i istrčao na sportsko-glumački megdan.

Subota je, imajući u vidu i optimalne vremenske uslove, prošla baš kako su se svi nadali. Jeste druženje u prvom planu, međutim, kada dođu finalne borbe u nedelju, sigurno će cela slika, uz uručenje pehara, biti još lepša i svečanija.

Pogledajte još