POŠTUJTE PET PRAVILA: Kako da budete elegantne svakog dana?

Mnogi bi rekli da se osobe rađaju sa elegancijom, dok bi drugi rekli da, ipak, to može da se nauči. Otmenost i znanje da je upotrebite mogu vam puno pomoći u nekim situacijama.

Dobra vest jeste da svaka od nas može biti otmena žena, naravno pomoću malih korekcija. Ako postoji jedna stvar koju treba da znate, to je da, izgledati elegantno i biti elegantan nije tako nepristupačno kao što izgleda.

Većina ovih saveta ne košta ništa i odmah će podići vaš izgled na viši nivo. Ukoliko ih pratite, možete postići izgled bezvremenske elegancije.

1. Skupljena kosa

Kad pogledate fotografije lepotica Grejs Keli i Odri Hepbern, često ćete videti da je njihova kosa bila skupljena u punđu ili rep. One to nisu radile bez razloga, jer je ova elegantna frizura skroz klasična. Zalizani izgled uokviruje lice na laskav način i osigurava blagi lifting.

To je i jednostavan način da pokupite kosu ukoliko niste stigli da je operete ili vam je zamršena, piše "My chic obsession".

2. Dobro držanje

Veliki deo samopouzdanja koji elegantne žene poseduju je dobro držanje. Razmislite da li ste ikada videli samouverenu ženu kako ulazi u prostoriju pogrbljenih ramena i očiju uprtih u pod?

Dakle, hodajte sa ispravljenim ramenima i opustite glavu, jer je samopouzdanje najvažnija stvar kad je u pitanju otmenost.

3. Vežbajte pravilnu negu

Biti pravilno negovana dama je takođe važno kada je elegancija u pitanju. Vodite računa o zanokticama i ispucalim noktima.

Kad je reč o odeći, pazite na kunadre koje se nakupljaju na odeći, kao i na labave niti. Iako ovi mali detalji možda izgledaju nebitno, napraviće veliku razliku u vašem izgledu.

4. Ne preterujte sa dodacima

Ako želite da izgledate elegantno, onda sledite filozofiju "manje je više". Jednostavni stilovi poput bisernih minđuša ili nenametljive ogrlice sa priveskom mogu se nositi na bezbroj različitih načina i nikada neće izaći iz mode.

5. Vodite računa o šminki

Francuzi imaju sjajnu filozofiju o tome. Sve je u stvaranju izgleda šminke koji poboljšava prirodnu lepotu umesto da je prikriva. Samo lagani potez maskare, korektora i ruža dopustiće okolini da vidi pravu vašu stranu.

Takođe, morate voditi računa i o podlozi koju koristite. Uverite se da dobro odgovara vašoj koži da biste izbegli čudan neusklađeni izgled.

Izvor: Ona.telegraf.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još