Predstavljanjem nacionalne kuhinje Indonezije zatvoren festival "Taste of Planet"

Poslednji dan festivala "Taste of Planet" na platou ispred "Promenade" obeležen je nastupom Ambasade Indonezije u Srbiji.

Tamara Stojić iz "Bidadari dance studija" otvorila je veče izvedbom tradicionalnog indonežanskog plesa kedog iz Džakarte.

Nakon nakon plesne tačke koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, prisutnima se obratila Jelena Milenković ispred Ambasade Indonezije. Predstavila je kuhinju Indonezije koju su posetioci degustirali, obrok koji se sastoji od belog pirinča, rndanga, goveđeg mesa kuvanog u mleku od kokosa, salate i tempe, kolača od fermentisane soje. Uz tradicionalno indonežansko jelo služena je i indonežanska kafa i čaj od đumbira i cimeta.

Događaju je prisustvovao i prvi sekretar Ambasade Indonezije, gospodin Malvino Michiels.

Tokom 6 festivalskih dana, na platou ispred "Promenade" ugostili smo ambasadore i predstavnike ambasada Libije, Koreje, Finske, Mađarske, Švajcarske, Češke i Indonezije koji su nam predstavili raznovrsne ukuse svojih nacionalnih kuhinja, kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućicama posetioci su imali priliku da probaju specijalitete iz celog sveta, ali i tradicionalna jela karakteristična za područje Vojvodine.

Festival su organizovali udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada. Generalni pokrovitelj manifestacije je kompanija Coca-Cola, a spozor kompanija Heineken sa brendom "Zaječarsko".

Foto: CMC

Pogledajte još