Tradicija i kultura Češke - Predstavljena nacionalna kuhinje Češke na festivalu "Taste of Planet"

Peti dan festivala "Taste of Planet" na platou ispred "Promenade" prošao je u znaku Češke koja se publici predstavila tradicionalnom muzikom, pivom i ukusnim slatkim i slanim zalogajima.

Muzički sastav "Kasna berba" otvorio je dan izvođenjem najpoznatijih čeških numera. Posetioci su se upoznali i sa tradicionalnim češkim žičanim instrumentom, cimbalom.

Nakon muzičkog uvoda, prisutnima se obratio konzul Ambasade Češke Petr Doležal.

- Velika nam je čast što smo danas ovde i hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Zahvalio bih se i organizatorima i Gradu Novom Sadu na pozivu i prilici da predstavimo češku kuhinju i kulturu - rekao je Doležal.

U organizaciju današnjeg događaja bili su uključeni i članovi udruženja "Češka beseda" iz Novog Sada koji su predstavili i češku živopisnu nošnju.

Tokom 6 festivalskih dana, na platou ispred "Promenade" ugostićemo ambasadore, predstavnike ambasada i nacionalnih saveta koji će nam predstaviti raznovrsne ukuse svoje nacionalne kuhinje, kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućicama posetioci će imati priliku da probaju specijalitete iz celog sveta, ali i tradicionalna jela karakteristična za područje Vojvodine.

Festival organizuju udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada. Generalni pokrovitelj manifestacije je kompanija Coca-Cola, a spozor kompanija Heineken sa brendom "Zaječarsko".

Foto: CMC

Pogledajte još