Ukusi Finske u Novom Sadu - predstavljena nacionalna kuhinja Finske na festivalu "Taste of Planet"

Trećeg dana festivala "Taste of Planet" posetioci su se upoznali se sa tradicionalnim jelima Finske.

Na početku programa prisutnima se obratio Nj. E. Niklas Lindkvist, ambasador Finske u Srbiji.

- Veoma mi je drago što sam ovde. Danas sam dobio fotografiju od ćerke iz Finske, tamo pada sneg. Mi vam nismo doneli sneg u Novi Sad već samo ukuse Finske - rekao je Lindkvist.

Nikola, šef kuhinje Ambasade Finske, pripremio je tamošnja tradicionalna jela: ustikkapiirakka, finsku pitu od borovnice, joulutorttu, finske kolačiće - božićne zvezde, lämminsavustettu lohi, toplo dimljeni losos u finskom stilu, karjalanpiirakka, karelijske pite, korvapuusti, finske cimet rolnice i lihapullat, tradicionalne finske ćufte.

Tokom 6 festivalskih dana, na platou ispred "Promenade" ugostićemo ambasadore, predstavnike ambasada i nacionalnih saveta koji će nam predstaviti raznovrsne ukuse svoje nacionalne kuhinje, kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućicama posetioci će imati priliku da probaju specijalitete iz celog sveta, ali i tradicionalna jela karakteristična za područje Vojvodine.

Festival organizuju udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada. Generalni pokrovitelj manifestacije je kompanija Coca-Cola, a spozor kompanija Heineken sa brendom "Zaječarsko".

Foto: CMC

Pogledajte još