Fiorentina odvodi Lazara Markovića

Još jedan biser omladinske škole Partizana na izlaznim vratima iz Humske. Supertalentovani Lazar Marković zapao je za oko skautima Fiorentine, koja je, tek da pomenemo, crno-belima u proteklih par sezona već uzela Stevana Jovetića, Adema Ljajića, Nikolu Gulana i Matiju Nastastića.

Trenutno, ceo posao je još u fazi ispitivanja terena, zvaničnih pregovora nije bilo, barem koliko je poznato javnosti, naravno ni konkretne ponude. Ipak, ne treba zaboraviti da su srpski klubovi u teškoj finansijskoj situaciji i vođeni omraženom, ali nažalost neizbežnom politikom “prodaj da bi živeo“ retko odbijali ponude sa bogatog zapada. Ni Partizan nije izuzetak, mada je, za razliku od ostalih rivala iz Superlige, obično uspevao dobro da naplati.

Međutim, navijači šampiona, pa uostalom i svi ljubitelji dobrog fudbala u Srbiji, nikako ne mogu da se otmu utisku da najtalentovaniji klinci prerano odlaze iz zemlje. Podsećanje da su i Jovetić i Ljajić i Gulan i Nastasić put inostranstva krenuli sa svega 18 godina?!

Ono što je zajedničko svima njima je poznati menadžer Falji Ramadani, koji zastupa i 17-godišnjeg Lazara Markovića (kao i Stefana Babovića i Stefana Šćepovića). Ramadani je, takođe, posredovao u odlascima Ljubomira Fejse, Ivana Radovanovića, Antonija Rukavine, Ivana Obradovića, Marka Jovanovića...

Sada bi mogao da ima i veliki uticaj na budućnost Markovića, omladinskog reprezentativca Srbije koji je tek napravio prve korake u seniorskom timu Partizana. I odmah ostavio fantastičan utisak. A s obzirom da trener Fiorentine Siniša Mihajlović voli da sarađuje sa zemljacima, te da je i sportski direktor Viole Pantaleo Korvino ljubitelj igrača sa ovih prostora i da je lično insistirao na dolascima pomenute četvorke... pitanje je kako će se uprava Partizana odupreti verovatnoj privlačnoj ponudi Italijana. Poučeni ranijim iskustvima, nema sumnje da će se i ona uskoro pojaviti.

Marković je, inače, debi u prvom timu Partizana zabeležio krajem prošle sezone u susretu sa Slobodom. Ove sezone već je upisao šest nastupa i postigao tri gola, pa se, sasvim prirodno, nametnuo kao igrač oko koga bi, barem prema očekivanjima navijača, trebalo da se vrti igra crno-belih u narednih par sezona.

Izvor: mozzartsport.com

Pogledajte još