Krstajić: Andersona bih ponovo doveo!

Šampion se digao iz nokdauna, stao na noge, ali da bi odbranio tron moraće ponovo da uhvati onaj pravi ritam plesa po fudbalskom ringu i počne da zadaje udarce u serijama.

Sportski direktor Partizana Mladen Krstajić hvali trenera Stanojevića i igrače za upornost, i to u kriznim vremenima kad su istrpeli sve kritike i udarce, neke čak i ispod pojasa.

- Eliminacija od Genka, pa Šamroka, potpuno su srozali samopouzdanje igrača, uz činjenicu da imamo 15 novih fudbalera i da su neki još u fazi prilagođavanja. Partije nisu onakve kakve smo prikazivali i kakvima težimo. A, opet igra i samopouzdanje se vraćaju samo pobedama, fudbaleri lakše ulaze u formu uz dobre rezultate. Imamo i peh da u pauzi, kad možemo da uigravamo ekipu, ostanemo bez 11 reprezentativaca - ističe u uvodu Krstajić.

Dosadašnji deo sezone protekao je u krajnostima, enigmama, a najveća među njima je Anderson Markes. Brazilac je stigao za 400.000 dolara pred meč sa Genkom da iz aviona uđe na teren, a do oktobra nije stigao ni do protokola!

Da li je ložu pokidao na prvom treningu ili je došao povređen ostaće još neko vreme nejasno. Ipak, već mesec dana je potpuno zdrav, kondiciono spreman, a opet je najplaćeniji posmatrač.

- Anderson sada jednostavno nema mesta u timu! Mora da čeka šansu, jer Rnić i Ivanov igraju odlično, tu je i Stanković. Teško je uigrati odbranu i kad smo to već uradili nema mesta rotacijama u periodu teških mečeva kada ne smeš da izgubiš. Dečko se povredio, pa se sad oporavio i dobiće šansu kad je zasluži. Mi smo sebi omogućili luksuz da imako dva kompletna tima, ispadanjem iz Evrope nema prostora da svi igraju.

Ne osećam se kao pobednik

Krstajić uverava da se ne oseća kao pobednik zbog toga što je Aleksandar Stanojević ostao na klupi, iako je dobar deo uprave bio za smenu mladog stručnjaka. - Ostavimo ta vremena iza nas, tabela pokazuje u kakvim smo relacijama svi u klubu. U krizi nema pobednika. Najvažnije je da je Partizan u mirnoj luci. Zasada - kaže Krstajić.

Anderson i Eduardo još imaju problem adaptacije, verovatno bi im lakše bilo da su sami došli, a ne da je 15 novih igrača. Znam ja kako je to, stigao sam iz Kikinde u Humsku, prvo morao da naučim da hodam po Beogradu, a onda sve drugo... Međutim, oni imaju kvalitet za Partizan, profesionalci su od glave do pete i na njima klub neće izgubiti ni dinar. I Tomiću je trebalo dve godine da pronađe sebe i zaigra na nivou od prvih šest meseci. A, i on može bolje.

(old_image)

Svi igrači u Partizanu, uključujući novajlije, zaslužuju da nose dres kluba, uverava Krstajić.

- Sve novajlije su me zadovoljile. Da mogu ponovo da ih biram nikog ne bih izostavio. Sve bi ih opet doveo jer svi oni imaju kvalitet za Partizan. Oni mogu daleko više, ali plaćamo cenu velikim promenama, činjenici da se tim ne stvara preko noći. Zato za decembar ne planiramo da dovodimo strance, možda ćemo kupiti ili kaparisati nekog od mlađih igrača koje pratimo kako bismo se pripremili za leto. Prodaćemo neke igrače, ali nećemo dirati fizionomiju ekipe.

Crno-beli u sredu od 15.00 časova igraju prijateljski meč sa Slavijom u Kovačici.

Razgovoti sa Ilićem i Vukićem

Zvonimiru Vukiću ugovor ističe u januaru, Saši Iliću u junu...

- Sale i Zvone su igrači od kojih zavisi kvalitet igre iako u ovom trenutku ne igraju na svom nivou. Oni su legende kluba i kao što smo i do sada radili, sešćemo za sto i razgovarati o budućnosti. Njih dvojica sigurno mogu da igraju još dve-tri godine, videćemo kakvi su im planovi - rekao je Krstajić.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još