EKSPERTI OTKRILI: Koje modne greške dame često prave tokom jeseni?

Modni stručnjaci često govore o savetima koji mogu poboljšati ili nadograditi izgled. Međutim, postoje i neke stilske greške koje nehotice možete napraviti i koje će vašoj odeći uskratiti eleganciju. Ovog puta, reč je o greškama koje dame prave na jesen. O kojim greškama je reč i kako ih izbeći?

Dotrajali modni aksesoari

Jedan od najvažnijih modnih saveta koji slede žene od stila je pažnja koju posvećuju odabiru modnih dodataka. Torba i cipele koje upotpunjuju vaš stajling ne smeju biti oštećene jer će degradirati vaš izgled.

Oversized odeća

Jesen je vreme kada počinjemo da investiramo u komade ležernog kroja ili oversized odeću, koja definitivno daje nepretencioznu i kul notu našem izgledu. Stilska zamka koju treba da izbegnete je da uopšte ne naglašavate svoju figuru. Naprotiv, ako kombinujete predimenzioniranu jaknu sa farmerkama ili naglasite donji deo preko široke košulje, rezultat će biti laskaviji.

Ne ulažete u komade koji vam dobro pristaju

Naravno, nije tako lako kreirati kolekciju koja se sastoji od odeće koja savršeno odgovara vašim proporcijama. Međutim, postoje neki specifični i uglavnom bezvremenski komadi u koje vredi ulagati. Jedan od njih je odelo po meri.

Koje trendove vredi usvojiti?

Naravno, modni trendovi često izazivaju toliko uzbuđenja da možemo biti dezorijentisani. To znači da možemo usvojiti neke od njih koje nam ne pristaju u potpunosti ili za koje ne znamo kako da ih uklopimo u naš autfit. Tipičan primer su trendovi boja kao što je crvena koja je u vrhu ove sezone. Potrebno je vreme i pokušaji dok ne pronađete ton koji najbolje odgovara vašoj koži i estetici. Definitivno je vredno uraditi neko testiranje pre nego što odbacite trend, ali u slučaju da se ne osećate prijatno sa određenim trendom, svakako ga odbacite.

Pogrešan izbor mantila

Kada su u pitanju trenč mantili, najčešći izbor koji većina žena bira je bež. Međutim, ako nameravate da kreirate izgled koji će vas pratiti od jutra do mraka, a da se ne vraćate kući da biste promenili autfit, poželjno je da nosite trenč mantil tamne nijanse, poput crne ili tamnoplave. Bež mantil je idealan za jutarnje ili ležerne prilike uopšte, dok je tamni pogodan za dnevne, ali i večernje izlaske.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Ženski Magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još