Pižon: Nećemo glavom kroz zid!

Istina je, rival treba odmah da zna kakve su nam namere, ali na putu do cilja ne smemo da srljamo, rekao je je Petrović.

On je rekao da će mečevi bivših jugoslovenskih republika uvek biti derbi utakmice, bez obzira što slovenački fudbaleri nemaju takmičarski motiv.

Petrović je naglasio da nije srećan zbog podatka da Slovenija u kvalifikacijama ima tri poraza na domaćem terenu - od Severne Irske, Italije i Estonije - uz jedinu pobedu nad Farskim Ostrvima, jer će sigurno želeti da poprave utisak.

Prema njegovim rečima, Srbija je tehnički potkovanija ekipa i njeni fudbaleri igraju važne uloge u velikim evropskim klubovima.

Petrović je ocenio da je to šansa Srbije u poređenju sa slovenačkom reprezentacijom.

"Mnogo puta naši igrači bili su u ovakvoj situaciji. S druge strane, ekipu našeg rivala odlikuje čvrst i kompaktan kolektiv, koji dugo igra zajedno", dodao je Petrović.

Ako se sećate, nastavio je on, prilikom imenovanja za selektora rekao sam da će o plasmanu na prvenstvo Evrope odlučivati naše gostovanje u Mariboru.

Tada sam, istina, bio uveren da će nam direktan rival biti baš Slovenija, a ispostavilo se da je to Estonija, rekao je Petrović.

FoNet

Pogledajte još