Pižon: Zaprepašćen sam navijačima!

"Nikada neću zaboraviti utakmicu protiv Estonije u Beogradu. Sve je bilo protiv nas, mnogo negativnog skandiranja, prepirki, nesuglasica. Usledio je meč u Đenovi koji smo izgubili 3:0, iako se igralo samo šest minuta. Zatim smo dočekali Severne Irce bez naših, a uz par stotina njihovih navijača. Čak ni protiv Italijana nije bio pun stadion", rekao je Petrović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Prema njegovim rečima, iza reprezentacije je veoma čudan i težak ciklus, u kojem se tim Srbije nije najbolje snašao i nije uspeo da preskoči sve poteškoće.

"Završili smo na trećem mestu u grupi i sa tim ostvarenjem svakako da ne mogu da budem zadovoljan. Znam da vredimo više, ali je jedina istina ona koju vidimo posmatrajući tabelu", rekao je Petrović.

On smatra da Slovenija nije nadigrala Srbiju, već je njihova pobeda bila plod velike želje koju su pokazali i posledica nesnalaženja nacionalnog tima Srbije u nekim važnim trenucima.

Petrović je rekao da fudbalerima Srbije ne može da prigovori da se nisu zalagali, pojedinci su mnogo pretrčali, izgarali.

"Sa aspekta fizičke pripremljenosti osetio se umor, kao posledica susreta protiv Italije. Za promašenim šansama mogu da žalim, ali ne mogu nikoga da krivim. Koncentracija je nešto što nam je nedostajalo, ali sada to ne može da se promeni", rekao je Petrović.

FoNet

Pogledajte još