Kampanja "Žene sa invaliditetom na selu", uz kuglof i kale u Obrovcu

Završna tribina u okviru Kampanje za osnaživanje žena u ruralnim sredinama - "Žene sa invaliditetom na selu" realizovana je u društvu Obrovčanki. Koviljka Trivunčević i Svetlana Marković sa svojim istaknutim koleginicama iz Udruženja "Svilen konac" razgovarale su sa nama o životu žena u njihovom selu, o unapređenju njihovog položaja, o ekonomskom osnaživanju kroz žensko inovativno preduzetništvo, o tome koliko je teško posebno osnažiti žene sa invaliditetom usled nedostatka poverenja i informacija, ali i o mladim naraštajima i pravim porodičnim vrednostima koje uvek daju snažno svetlo na kraju svakog tunela.

"I kad vam je najteže, setite se da od svakog zla ima gore i zapevajte. Pesma je lek za dušu!", istakla je najstarija članica Savka Radoš.

Video možete pogledati na ovom linku.

Projekat je realizovalo Udruženje "The Best Fest" iz Novog Sada, a program je bio realizovan održavanjem serije tribina na kojima su vođeni razgovori sa ženama različitih uzrasnih kategorija, obrazovnog statusa i zdravstevnog stanja.

Od samog početka ovaj projekat kao glavni institucionalni partner podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, brojni sponzori i donatori, a naš glavni medijski pokrovitelj je Color Media Communications iz Petrovaradina.

Pogledajte još