Snow Patrol & Jason Derulo nastupaju na MTV EMA 2011!

Za sve fanove u Belfastu, MTV EMA priprema specijalno iznenađenje! MTV danas objavljuje da se na listu najavljenih izvođača za nastupe na MTV EMA 2011 dodaju nova imena - osim Oddysey Arene u Belfastu, gde će nastupiti već najavljeni Red Hot Chili Peppers, Jessie J, Coldplay i LMFAO, na sasvim drugom mestu u istom gradu će nastupiti i američki pevač i tekstopisac Jason Derulo, neposredno nakon objavljivanja njegovog drugog albuma "Future History", kao i irska atrakcija Snow Patrol, koji će publici pružiti priliku da po prvi put čuje pesme sa najavljenog i šestog po redu studjskog albuma "Fallen Empires".

City Hall u Belfastu će biti mesto specijalnog koncerta ovog trenutno najvećeg "izvoznog proizvoda" Severne Irske - Snow Patrol će nastupati paralelno sa EMA dodelama i njihov nastup će biti prenošen na "glavnom" EMA nastupu putem video beama, a ulaz na ovaj koncert će svim fanovima biti omogućen bez pozivnice. Jason Derulo će nastupati na istoj lokaciji za vreme "uvoda" u događaj, koji će biti prenošen paralelno sa "2011 MTV EMA Red Carpet Live" događajem. Upravo najavljeni novi EMA izvođači su ovom prilikom izjavili:

"Zaista jedva čekamo da nastupimo na ovogodišnjim EMA, i to na tako specijalnoj lokaciji i na 'domaćem terenu'. To će za nas biti jedna velika noć. a svima obećavamo puno zabave." - komentarišu ovu EMA najavu iz benda Snow Patrol.

"Ovo je moj prvi EMA nastup, i prava čast je biti pozvan - ja sam oduvek bio veliki MTV fan. Takođe, veoma sam uzbuđen što ću nastupiti pred svojim fanovima iz Irske, i po prvi put posetiti Belfast" - dodaje Jason Derulo.

Snow Patrol

Ovaj irsko-škotski petočlani bend u kojem su pevač Gary Lightbody, gitarista Nathan Connolly, basista Paul Wilson, bubnjar Jonny Quinn i klavijaturista Tom Simpson je do sada prodao 11 miliona albuma širom sveta. Njihovi singlovi ukjučuju naslove kao što su "Run", "Chocolate" i naročito "Chasing Cars", koji je proveo neverovatne 104 nedelje na britanskoj Top 75 listi i osvojio nagradu za "pesmu decenije" u anketi televizije Channel 4. Albumi su im bili nominovani za Mercury, Grammy i MTV EMA nagrade, a album "Final Straw" im donosi Ivor Novello nagradu 2005. godine.

Jason Derulo

Mladi pevač se prvi put na sceni pojavio tek 2010. godine, sa istoimenim albumom koji se širom sveta prodao u tiražu od 850 000 kopija, i sa kojeg olazi čak 10 Top Ten hitova. Derulo na ovogodišnjim EMA nastupa neposredno po objavljivanju svog drugog po redu studijskog albuma "Future History", na kojem je i sam napisao mnoge pesme i koji je opisan kao "kombincija sexy urban dance zvuka i vrcavih ljubavnih pesama - mešavina različitih uticaja duboko ukorenjena u njegov pop izraz".

2011 MTV EMA

Dodela 2011 MTV EMA, koju će voditi višestruko talentovana pevačica i glumica Selena Gomez, prenosiće se u nedelju, 6. novembra u 21.00 po našem vremenu iz Belfasta u Severnoj Irskoj. Sponzori dodele 2011 MTV EMA su kompanije Dell, Replay, Hyundai i Swatch.

Gledaoci i fanovi mogu da glasaju za svoje omiljene EMA izvođače na adresi MTVEMA.com. Lady Gaga vodi u grupi nominovanih za EMA nagradu sa šest nominacija, a Katy Perry i Bruno Mars je slede u stopu sa četiri nominacije. Adele, Justin Bieber i Thirty Seconds To Mars takmiče se za po tri nagrade, a ostali nominovani za EMA nagrade su Foo Fighters, Snoop Dogg, My Chemical Romance, Jennifer Lopez, LMFAO, Jessie J, Beyoncé, Coldplay, Eminem, Arcade Fire, Red Hot Chili Peppers, Far East Movement, Kanye West, Linkin Park, Wiz Khalifa i Kings of Leon.

Izvršni producenti dodele ovogodišnje MTV EMA dodele su Richard Godfrey i Bruce Gillmer. Sve vesti i saopštenja o dodelama MTV EMA potražite na EMA Facebook stranici, sledite nas na @EMA Twitter nalogu, a za press materijale o MTV EMA, molimo vas da posetite adresu press.mtvema.com.

Nedelja, 6. novembar u 21:00 - MTV EMA uživo: Red Hot Chili Peppers, Jessie J, Coldplay, LMFAO, Snow Patrol i Jason Derulo!

Pogledajte još