VAŽAN KORAK U LJUBAVNOM ODNOSU: Kada je prerano za veridbu?

Čak i ako ste sa nekim godinama u vezi, pa čak i ako ste potpuno sigurni da ćete provesti svoj život sa njim, može biti teško odlučiti se kada je vreme za veridbu.

To je velika odluka i ona koju definitivno ne želite da olako shvatite, na kraju krajeva, nikada ne možete biti 100 odsto sigurni u to kada je najbolje da postavite pitanje ili kažete čuveno "da", samo morate biti sigurni da ste spremni da pokušate.

Poslednja stvar koju želite da uradite je da požurite svoju odluku. Ne postoji konkretno pravilo koje određuje tačno vreme za prosidbu, ali zabavljanje najmanje godinu dana pre nego što se preduzme sledeći korak je u korelaciji sa uspešnijim brakovima. Što ste duže zajedno, to su bolje šanse za dugotrajnu zajednicu, istraživanja kažu da oni koji se vere posle tri ili više godina imaju 39 procenata manje šanse da će se razvesti od onih koji se zabavljaju samo godinu dana, piše "Brides".

Takođe je važno da se uverite da je faza medenog meseca prošla. Tokom ranih faza vaše veze, promene u vašim hormonima mogu dovesti do toga da imate ružičaste naočare, što znači da uvećavate vredne kvalitete vašeg partnera i previđate sve crvene zastavice. Faza medenog meseca traje između šest meseci i dve godine, prema mišljenju psihologa.

Izvor: Magazin Novosti
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još