Festival hrane i vina u Continetalu

Završena je sezona branja grožđa pa su vinari izašli ponosno da pokažu svoj trud.Neki su već tradiconalno na festivalu, kao što je “Tikveš Vrhunsko iz Makedonije” , vinarija ”Tokai” iz Mađarske, koje je od kako se nalazi na tržištu Srbije izlaže na ovom festivalu.Tu su bili još i vinarija Mačkov podrum iz Iriga , "Podrum Radenković" iz Župe, "Vitis" iz Negotina, Vinarija "Vukašinović", Vinum iz NovogSada

Neki su se prvi put našli na ovom festivalu kao što je vinarija “Tosti”- Izlažemo italijanska vina vinarije Tosti koja je trenutno po prodaji penučavca prva u svetu. Dolazimo na srpsko tržište tako da ćemo biti prisutni u trgovačkim lancima i luksuznim restoranima. Cene su jako pristupacne od 10 do 20 eura-rekao nam je predstavnik ove vinarije .

Gastronomski specijaliteti majstora kuhinje su i ove godine krasili trpezu festivala."Turističko ugostiteljska škola" kao I svake godine pobrinula se da gosti odu punog stomaka. Pripremali su raznovrsne đakonije od testa, suhomesnate proizvode, sireve...

Cilj ove 13. po redu manifestacije je da pokaže svetu da Srbija ima dobre proizvode, kvalitetne ugostitelje, hotelijere i da je spremna za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Dragan Sakan je istakao da se ovaj 13 po redu festival razlikuje od drugih jer sada postoji i berza na kojoj se skalapaju ugovori sa proizvođačima.

Pogledajte još