"Montevideo" stigao u Ameriku!

Na festivalu koji se održava od 2. do 9. novembra, film "Montevideo, Bog te video" biće predstavljen američkom tržištu u okviru programa Evropske filmske promocije, za podršku evropskim filmovima koji ulaze u trku za Oskara.

Ove godine na "Američkom marketu" biće prikazano još 11 filmova iz evropskih zemalja: Austrije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, CCeške, Irske, Islanda, Makedonije, Holandije, SSpanije i SSvajcarske, piše u saopštenju producenta.

Svake godine više od 8.000 predstavnika filmske industrije iz više od 70 zemalja predstavi svoja ostvarenja na "Američkom filmskom marketu" distributerima, novinarima i članovima Američke akademije za film.

Film "Montevideo, Bog te video" - romantična priča o fudbalskim junacima iz 1930. godine koju je režirao Dragan Bjelogrlić, nagrađena je na mnogim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima.

Taj film do kraja oktobra biće prikazan u takmičarskom programu međunarodnih filmskih festivala u Sao Paolu i u Fort Loderdejlu na Floridi, SAD, piše u saopštenju.

Beta

Pogledajte još