CENA? PRAVA SITNICA: Daska na kojoj je plutala Kejt Vinslet u filmu "Titanik" prodata na aukciji

Još od objavljivanja filma "Titanik" 1997. godine, vodila se debata da li je daska bila dovoljno velika da primi i Leonarda Dikaprija i spase ga od smrti u ledenoj vodi. Prodaja je obavljena tokom aukcije rekvizita i kostima u vlasništvu lanca restorana i odmarališta "Planet Holivud".

U blokbasteru "Titanik", izmišljeni Džek, kojeg igra Leonardo Dikaprio, insistira da je daska – deo okvira vrata – dovoljno velika samo za njegovu ljubavnicu Rouz, koju igra Kejt Vinslet. Kasnije je umro u ledenom Atlantiku, a njegovo telo nestalo je u dubinama okeana.

U epizodi "Razotkrivanja mitova" iz 2012, režiser "Titanika", Džejms Kameron, otkrio je da prima na desetine mejlova dnevno u kojima Rouz nazivaju "sebičnom", a Džeka "idiotom".

Ali on je stavio tačku na debatu, rekavši da je prema scenariju Džek morao da umre.

- Možda smo pogrešili i trebalo je da daska bude malo manja, ali tip je morao da umre - rekao je reditelj.

Prema aukcijskoj kući "Heritidž aukšn" daska, koja se često pogrešno smatra vratima, bila je rekonstrukcija komada krhotina spasenih posle tragedije broda 1912. godine.

A u vezi sa debatom o tome da li je mogla da primi oboje, aukcionari navode: "Okvir je dug oko 2,4 metra i jedan metar širok".

Daska je na aukciji prodata za 718.750 dolara.

Izvor: RTS
Foto: Movie Atlas - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još