NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA: Gradonačelnik Milan Đurić obišao domaćinstvo Jelice Kraljevački (FOTO)

Dnevni list "Dnevnik", Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications šestu godinu zaredom organizuju akciju "Najlepša bašta Novog Sada", u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu. Ove godine nam se priključio i dnevni list na mađarskom "Magyar Szo" kao i kabinet Gradonačelnika Novog Sada.

Tim povodom, gradonačelnik Milan Đurić posetio je pobednicu konkursa za 2020. godinu Jelicu Kraljevački, koja u dvorištu svog doma i dalje uređuje svoj vrt. U popodnevnom druženju uživali su u vrtu uz zakusku i piće koje je pripremila domaćica sa suprugom Ivicom i ćerkom Milicom.

- Celokupan projekat je dobar primer promocije grada, ali i sugrađana koji su vredni i imaju šta da pokažu. Važno je za Novi Sad da imamo što više zelenila, ali i što više uređenih prostora - rekao je Đurić.

Direktor kompanije "Color Media Communications" Robert Čoban istakao je da ovogodišnje pobednike očekuju vredne nagrade, te da je veoma dobro što ljudi iz svih delova grada učešćem u konkursu doprinose da Novi Sad bude lepši.

Svi sugrađani koji žele da predstave svoju baštu, to mogu učiniti do 1. septembra 2024. putem mail adrese: najlepsabasta@gmail.com.

Kao i prethodnih godina, tokom trajanja konkursa predstavićemo i posetiti sve prijavljene bašte, dok će žiri, koji čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledati sve pristigle prijave i glasati za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Mladen Sekulić

Pogledajte još