Zvezdi treba više od 10 miliona evra!

Kako će izgledati tim Crvene zvezde na proleće, zavisi od igara prvotimaca do kraja jeseni, ali pre svega od prodaje igrača i obezbeđivanja dodatnih novčanih sredstava od strane sponzora.

Sportski direktor Ivan Adžić potvrdio je da se na “Marakani” radi u tom smeru i da postoje nagoveštaji za jačanje budžeta pred prelazni rok. On je takođe istakao da novac koji Zvezda dobija od “Gasproma” jeste enorman za ekonomske prilike na Balkanu, ali da je klubu potrebno daleko više...

Da li je ova uprava Zvezde dosegla maksimum svojih mogućnosti?

- Smatram da nije. Po pitanju funkcionisanja kluba uradili smo mnogo, ali nismo zadovoljni rezultatima. Očekujemo titulu - kaže Adžić. - Ali veoma je teško raditi bez novca i doći do njega kada nema velikih sponzorskih ugovora. Ugovor s “Gaspromom” od 2,2 miliona evra jeste najveći na Balkanu, ali Zvezdi treba mnogo više i od 10 miliona evra godišnje. Samo pet miliona je licenciranje, a to je jedan fenomenalan prelazni rok. Imamo i mnogo repova iz prošlosti... Ali sve će se prevazići i ako zadržimo ključne igrače, uz dva-tri prava pojačanja, bićemo ozbiljna ekipa.

To znači da na zimu neće biti prodaje?

- Ne bih prodao nijednog bitnog igrača već samo one koji nisu potrebni. Ali to ne zavisi od mene, već od situacije u klubu. Ipak, treba biti svestan da će Zvezda i u narednom periodu moći da živi samo od prodaje.

Na kojim pozicijama planirate pojačanja?

- Pratimo nekoliko igrača, ali bilo bi neozbiljno da sada govorimo o imenima jer imamo još šest utakmica do pauze. Biće pojačanja, a od igara i od eventualnih odlazaka zavisiće na kojim pozicijama. Ne očekujte da sada kažem na koga ne računamo.

Razmišljate li o povratku Lekića?

- Odličan je igrač, ali se ne pita. Nije bio nimalo jevtin za Osasunu i ne verujem da bi ga pustili tek tako.

(old_image)

A pozajmica?

- Ako se ukaže mogućnost, sigurno da nam je interesantan. U svakom slučaju, moramo da dovedemo igrače koji imaju utakmice u nogama.

Znači da više nećete dolaziti igrači bez kontinuiteta?

- Taj problem je nastao zbog budžeta. Doveli smo igrače za koje znamo da su dobri, ali nisu imali utakmice i treba im vreme da se vrate. Gledaćemo da nam se to što manje dešava.

Postoji li mogućnost da sponzori obezbede dodatna sredstva za prelazni rok?

- Ja se time ne bavim, ali ljudi u klubu čiji je to posao već duže vreme rade na tome i postoji mogućnost da se obezbedi novac od sponzora.

Kako ste zadovoljni učinkom letošnjih pojačanja?

- Pašeka zbog povrede nismo ni videli, s Dimitrijevićem sam zadovoljan iako je trenutno u lošijoj formi, kao i Kovačević. Piksi se trudi, ali ima problem. Međutim, ne mogu da prihvatim da je zaboravio da igra i uveren sam da da će se vratiti.

A Mezenga?

- Bruno je došao bez dinara, da proba ako može. U početku je još i davao golove, ali sada ne igra najbolje. Nije poslednja šansa, ali do kraja jeseni će biti pod posebnom prismotrom.

Brine li vas “minus 4”?

- Sigurno da me brine. Imamo još jako malo kredita i derbi će biti jedna od ključnih utakmica za nas.

(old_image)

Mogu sutra da me smene

Da li ovo ključna sezona za Zvezdinu upravu?
- To se stalno poteže... Ako se sutra pojavi neko s 20 miliona da digne Zvezdu, da uđemo u Ligu šampiona, istog sekunda svi idemo. Preselićemo se na zapad i navijaćemo i rukama i nogama. Zvezda je moj klub i nikada neću reći ružnu reč, sve i da me sutra smene. Smenjeni su i mnogo veći od mene...

Odmah možemo da prodamo petoricu

Kako ocenjujete rad uprave u minulom periodu?
- Napravili smo najbolje što smo mogli, ali ne može sve lako da se složi. Došli smo u teškom trenutku i borili se da klub stane na noge. Sada imamo ekipu koja ima vrednost, nemamo više problem da prodamo igrača. Evo, ovog trenutka bismo mogli da prodamo petoricu i to za vrlo dobar novac.

Čekam odgovore od Zirojevića

Igrači imaju sve više problema s povredama mišića?
- I ja sam to pitanje postavio i na njega će vrlo brzo morati da mi odgovori kondicioni trener Zirojević. Razgovarao sam s Robijem, pričaću i s doktorom, jer je problem evidentan. Ne ulazim u sistem rada, ali mi je čudno što se dešavaju tolike povrede.

Zašto kondicioni trener već peti put odsustvuje zbog seminara?
- To je još jedno pitanje koje sam i ja postavljao. Kada je došao Zirojević, jeste najavio odsustva zbog seminara, ali nije bilo reči o ovolikom broju izostanaka - kaže Adžić.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još