Mamić kritikuje političare!

"U kampanji nitko nije spomenuo sport, a da nema hrvatskih sportaša za naše bi političare znali samo njihovi roditelji i rodbina", kazao je Mamić na konferenciji za novinare.

Prvi čovek Dinama osvrnuo se i na fudbalera Dinama Brazilca Sammira, koji je suspendovan zbog kršenja klupske discipline.

"Sammir je 'svemirski brod' za sve igrace hrvatske reprezentacije, osim za Luku Modrica. Kad igra Sammir, igra i Dinamo, ali on je sam kriv što je postao slučaj", rekao je predsednik Dinama.

"Mozda bi bilo dobro da ode u Brazil, vidi dete i oženi se. To bi mozda resilo njegove probleme. Samir ima hrvatski pasoš i želi igrati za nasu reprezentaciju, i mislim da bi njegovo nepozivanje u nacionalnu momčad bio primitivizam", kazao je Mamić.

Na novinarsko pitanje da li bi Slaven Bilić trebalo da ostane na kormilu reprezentacije i nakon Evropskog prvenstva, Mamić je rekao "da će u slučaju dobrog rezultata svi tražiti da Bilić ostane".

Novinare je zanimalo i da li bi 17-godisnji Dinamov fudbaler Mateo Kovačić trebalo da igra na EP-u.

"Naravno da bi trebao, jer je to interes hrvatskog nogometa. On je igrače Ajaksa prolazio kao da su čunjevi. Ni Boban, ni Prosinečki u njegovoj dobi nisu mu bili ni do kolena", istakao je Mamić.

Beta

Pogledajte još